A LEO alakuló közgyűlésén a Szövetség elnökének Schmidt Józsefet, a Future FM vezérigazgató-helyettesét, főtitkárnak Istiván Ritát választották. „A létesítménygazdálkodási szakma minőséget teremt, és jelentősen hozzájárul az élhető és fenntartható környezet kialakításához. A Szövetség megalakulásával olyan alapvető szakmai sztenderdek megteremtésére nyílik most lehetőség, amelyek már hosszú évek óta hiányoznak az ipar átlátható működéséhez”- mondta Schmidt József elnök a Művészetek Palotájában tartott alakuló ülésen.

 

Az együttesen több, mint 10 millió négyzetméternyi ingatlanterület kezelését végző LEO tagjai: Atalian Zrt.,DomeFacilityServices Group Kft., Future FM Létesítménygazdálkodási Zrt.,  ISS FacilityServices Létesítménygazdálkodási Kft., KÉSZ Ingatlan Üzemeltető és Fejlesztő Kft., Kraft-FM Kft., Primogen FM Üzemeltetési Kft., PQS International Szolgáltató Zrt., SMART FM Ingatlanüzemeltető Kft.,SPIE Hungária Kft., STRABAG Property and FacilityServices Zrt., TrigranitFacility Management Kft.
 


A piaci szereplők együttműködésén alapuló tudásközpontot hoznak létre, amivel lehetőséget teremtenek a legjobb működési gyakorlatok elemzésére és megosztására, a szakmai képzés és oktatás támogatására, valamint a közösen kialakított korszerű megoldások fejlesztésére. A Szövetség legfontosabb feladata, hogy megteremtse az átláthatóságot, egyben definiálja az egyes szolgáltatásokat, valamint általános szakmai és etikai szabályokat állítson fel párbeszédet teremtve a megrendelők, a jogalkotók-és alkalmazók irányába.

 

A szövetségi célok eléréséhez az alapító tagok 3 munkacsoport felállításáról is döntöttek, a benchmarking munkacsoportot Décsi Gábor (Dome FSG), az etikai munkacsoportot Szabó Péter (ISS FacilityServices ), a szabványügyi munkacsoportot pedig dr. Gernhardt Katalin (Atalian Zrt.) vezeti majd. Az alapítók határozott célja, hogy az FM piac minden minőségi szolgáltatója 2 éven belül a LEO tagjává váljon.