Elkészültekor a B4B tizenegy épületből áll majd, bérbe adható összterülete 100 000 négyzetméter lesz, a beruházás összértéke pedig eléri a 200 millió eurót.


A B4B a színvonalas építészeti kivitelezésnek és az egyedi munkakörnyezetnek köszönhetően az egyik legkeresettebb irodaépület Krakkóban. A 10 000 négyzetméter bérbe adható irodaterületet kínáló E épület tizenhat hónap alatt készült el. Figyelemreméltó, 71%-os kihasználtsággal kezdi meg működését többek között olyan bérlőkkel, mint az RWE, a VSoft vagy a Solarwinds.  Az alkalmazott műszaki megoldások közül érdemes kiemelni az álpadlórendszert, a strukturált kábelezést, az álmennyezeteket, valamint a tűzvédelmi és a beléptetőrendszert. A tervezés és kivitelezés a környezettudatosság jegyében zajlott, erről tanúskodik a „Nagyon jó” minősítésű BREEAM-tanúsítvány is. Az épület a Puszkarska úton, az A4-es autópálya és a Bonarka City Center közelében helyezkedik el. A projekt a TriGranit Fejlesztési Zrt. és az IPR Ltd. közös beruházásaként valósult meg.


A Bonarka City Center 2009-es megnyitását követően a Bonarka for Business első két, A és B épülete 2011-ben kezdte meg működését, majd 2012-ben a C épület, 2013-ban pedig a D épület követte.  E négy épület összesen 35 000 négyzetméter bérbe adható területtel rendelkezik, bérlői között pedig olyan vállalatok találhatóak, mint az Alexander Mann Solutions, a State Street, a Pega, a Pure Jatomi Fitness, az Euroclear, a Herbalife vagy a Lufthansa Global Business Services.  A következő, F épület a tervek szerint 2015 végén nyitja meg kapuit.
„Elkészültekor a B4B tizenegy, egyedi városi környezetben elhelyezkedő, A osztályú épületből áll majd, bérbe adható összterülete 100 000 négyzetméter lesz, a beruházás összértéke pedig eléri a 200 millió eurót. Rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy egy közel 19 hektáros, lepusztult terület rendbehozatalával 7 év alatt létrehoztuk Krakkó legnépszerűbb és legelismertebb irodaegyüttesét, a Bonarka for Business komplexumot” – nyilatkozta Tomasz Lisiecki, a TriGranit Fejlesztési Zrt. fejlesztési igazgatója.
A B4B már számos díjat nyert: közülük kiemelendő a „városi tér építészete” kategóriában elnyert „Kraków - My Home 2014” és „artURBANICA 2012 Quality Award” díj, valamint az „irodaépület” kategóriában kiérdemelt „Prime Property Prize Małopolska 2013” díj, amely a legszigorúbb elvárásokat támasztó bérlők igényeinek kielégítéséért járt. 


„A TriGranit a jövőben is az egyik kiemelt piacaként kezeli Lengyelországot. A lengyel piacon a következő években kiváló lehetőségeket látunk bevásárlóközpontok építésére az 500 000 fő alatti vidéki városokban” – közölte Török Árpád, a TriGranit Fejlesztési Zrt. vezérigazgatója.
 
A vállalat szerint Lengyelország nagyobb vidéki városaiban emellett az irodaépület-fejlesztésnek is van perspektívája.  Lengyelországban jelenleg 500 millió euró összértékben folynak TriGranit beruházások, közülük kettő összesen 160 000 négyzetméter bruttó alapterületű kereskedelmi ingatlan fejlesztésére, nyolc pedig 135 000 négyzetméter bérbe adható területű irodaépület építésére irányul. E projektek várhatóan a következő 3–5 évben készülnek el. A vállalatnak ezenkívül több irodafejlesztési projektje is fut a térség más országaiban, például Szlovákiában és Horvátországban is, ahol az épületek bérbe adható területe megközelítőleg 120 000 négyzetméter lesz.A TriGranit Fejlesztés-ről

A TriGranit Fejlesztés Közép-Kelet-Európa egyik legnagyobb magántulajdonban lévő ingatlanbefektetési, - fejlesztési és -üzemeltetési vállalata, amely a közép-kelet-európai régió és a Balkán 9 országában van jelen. A cég a legnagyobb hangsúlyt az úgy nevezett „City Center” projektekre, iroda- és kereskedelmi ingatlan fejlesztésre helyezi. Ezek a fejlesztések nagyrészt stratégailag fontos közlekedési csomópontokon helyezkednek el. A hagyományos kereskedelmi ingatlan fejlesztéseken túl a TriGranit Fejlesztés úttörője a PPP (public- private partnership) projekteknek. A TriGranit legnagyobb erőssége, hogy teljes körű fejlesztési, kivitelezési, eszközkezelési és üzemeltetési szolgáltatást tud nyújtani partnereinek. A cég végigköveti projektjeinek életútját a tervezési szakasztól egészen az átadásig.  A TriGranit több évtizedes fennállása óta több, mint 1 millió m2 területű, mintegy  2,5 milliárd euró összértékű projektfejlesztést végzett. 


Az IPR Ltd-ről

Az International Property Restructuring Ltd. (IPR Ltd.) 1996-ban jött létre. Ingatlanfejlesztő csoportként a vállalat elhagyott ipari területek új generációs ingatlanokká való átalakítására szakosodott. A környezetvédelem, a bányászat és a zajterhelés terén legelismertebb műszaki szakembereket foglalkoztatja, hogy a 21. század trendjeinek megfelelő ökológiai paramétereket érjen el.

 

 

Trigránit