Fürjes Balázs kormánybiztos az Indexnek elmondta, a Népligettel kapcsolatban alapvető cél, hogy sport- és szabadidős célokra lehessen biztonságosan használni, ezért szinte biztosra vehető, hogy a fejlesztést követően a Népligetet kerítéssel veszik körül, éjszakára bezárják és őrzik majd. Szintén biztos, hogy nagy parkolót alakítanak majd ki.

 

Emellett a Fradi-edzőbázis fejlesztése is része lehet a programnak, ez a jelenlegi népligeti FTC-sporttelep felújítását, új sportcsarnokok építését jelenti. Az FTC elnökségének korábban napvilágot látott elképzelései szerint új kézi- és kosárlabdacsarnok, sőt jégpálya épülhet. Fürjes szerint a fejlesztési tervet országos nyílt tervpályázat követi, és ha minden jól megy, 2015-ben indulhat a beruházás.

 

A Népliget fejlesztési terve most készül, ez tartalmazza majd a beruházási költségigényt és a várható fenntartási költséget is. Az előbbire Fürjes szerint a 2014-től újra megnyíló uniós fejlesztési forrásokból lehet pénzt szerezni, az utóbbiban pedig még egyelőre nem tudni, hogy a tulajdonosok (állam, főváros, kerület) milyen arányban vesznek majd részt.

 

MTI