Az Appeninn csoport ingatlanportfóliójának kihasználtsága, a piaci átlagot (86,5%) meghaladó szintű, feltöltöttsége ebben a negyedévben is elérte a 95 százalékot. A társaság euróban számított (IFRS szerinti) bruttó árbevétele 2015. első kilenc hónapjában 3,362 millió euró volt. Az ingatlan bérbeadáshoz kapcsolódó költségek 2 százalékkal növekedtek az előző év azonos időszakához képest, összesen mintegy 1,114 millió eurót tettek ki. Az (IFRS szerinti) nettó bérleti díjbevétel így 2,248 millió euró volt.


A cégcsoport EBITDA szintű eredményére néhány, ingatlanértékesítésből származó egyszeri tétel is kedvező hatást gyakorolt, így a társaság EBITDA eredménye meghaladta a 2,3 millió eurót, mintegy 6 százalékkal felülmúlva a tavalyi harmadik negyedévi szintet. A társaság adózás előtti eredménye negyven százalékkal növekedett, 1,164 millió eurót ért el. A cégcsoport adózott eredménye 2015. első háromnegyed évében mintegy 890 ezer eurós nyereséget mutatott, amely közel 25 százalékkal magasabb, mint az előző év azonos időszakában.


Székely Gábor az Appeninn Nyrt. operatív igazgatója az időszaki eredmények kapcsán kiemelte: „A cégcsoport első háromnegyed éves számai kedvezően alakultak, növelni tudtuk a cég eredménytermelő képességét. Az erős bérlői kereslet mellett az iroda bérbeadás és üzemeltetés stabil jövedelemtermelő képességgel rendelkezik, a jelenlegi hozamkörnyezetben versenyképes alternatívát kínál a befektetők számára. A kedvező piaci környezetben arra törekszünk, hogy a hozamelvárásainknak megfelelő új ingatlanelemekkel is bővíthessük portfóliónkat, úgy látjuk ezt a célt 2016-ban a hazai bankok finanszírozási hajlandóságának emelkedése is támogatni tudja majd.”

 

Babel Communications