Idén májusban a Robertson Hungary áttette székhelyét a világörökség részét képező Andrássy útra. A korábban Wahrmann-palotaként emlegetett épületben egyedi és stílusos iroda került kialakításra. „Vegyes érzésekkel vágtunk bele a költözésbe, mivel közel 10 évet töltöttünk a Kálvin téren és környékén, de annál nagyobb lendülettel vettettük bele magunkat a munkába az új irodában és új környezetben. Irodánk költözése miatt különösen nagy munkával indult a nyár. A hétköznapi munka zavartalan megőrzése mellett meg kellett oldanunk, hogy az irodában is minden a helyére kerüljön.” - mondta el Tilki Róbert, ügyvezető igazgató. Az eredetileg Freund Vilmos által tervezett épület az Andrássy út egyik legszebb palotája. Az épület közvetlen kilátással rendelkezik az Operaházra, szomszédságában pedig a Balett Intézet épülete áll. Az épületet 2008-ban aprólékos műgonddal restaurálták és átalakították. A földszinten üzlethelyiségek, az emeleteken pedig irodák kaptak helyet.

 

Az új iroda  új sikereket is hozott. Júniusban a Robertson Hungary közreműködésével találta meg új irodáját a Ustream a Párisi Nagyáruház épületében. „A Ustream csapata nagyon rugalmasan és kreatívan közelítette meg az iroda választás kérdését. Ahogy egyre több épületet néztünk meg, úgy ők is egyre jobban pontosították igényeiket, míg végül az Andrássy úton megtaláltuk a tökéletes épületet.  Nem a Ustream az első magyar érdekeltségű start up vállalat, aki az Andrássy utat választotta. Egyfajta „start up „hub” van kialakulóban az Andrássy út- Nagymező utca környékén. Két éve a LogMein-t költöztettük az Andrássy Palace-ba, nem olyan rég pedig a Prezi költözött a Nagymező utcába.” -mondta el Papp Róbert, a Robertson Hungary vezető iroda-bérbeadási tanácsadója.

 

A Vörösmarty tér prominens épületével, a Medimpex irodaházzal bővült a Robertson Hungary irodai portfóliója. A tulajdonos az épületet teljesen felújította, illetve két új szinttel bővítette, így kínálva a modern kor igényeinek is megfelelő irodákat. „Az irodaház kiváló elhelyezkedése miatt, valamint az eklektikus építészeti megoldásoknak köszönhetően minden bizonnyal hamar új bérlőre fog találni.” - összegezte Tilki Róbert a Robertson Hungary ügyvezető igazgatója.

 

„Az irodai osztály sikeres munkája mellett az értékbecslői részleg is eredményes fél évet tudhat maga mögött. A megbízásaink száma folyamatosan emelkedett az elmúlt időszakban, így megkerülhetetlen volt, hogy csapatunkat is bővítsük.” - egészítette ki Jakab Miklós, az értékbecslési részleg vezetője. Ladányi Zoltán személyében egy hosszútávra visszatekintő, széleskörű értékbecslői tapasztalattal rendelkező munkatárssal bővült a Robertson Hungary értékbecslői csapata.

 

Eredményes fél évet zárhatunk magunk mögött. Év elején a RiverPark bérlőinek körét bővítettük több mint 2200 m2-rel, az Office Garden 1-ben az elmúlt fél évben közel 1000 m2-re költözött új bérlő, több mint 2000 m2 pedig jelenlegi bérlők hosszabbították meg bérleti szerződésüket. Szakértő munkánk segítségével pedig budaörsi irodatulajdonosok üdvözölhetnek új bérlőket több mint 2500 m2-en. Többek között az S&T Consulting a Robertson Hungary tanácsadói segítségével találta meg új irodáját. „Jelenlegi bérlőképviseleti megbízásaink, valamint kizárólagos épületeinkre folyamatban lévő tárgyalásaink alapján úgy látom a piaci lendület az év második felében is folytatódik.” - fejezte be Tilki Róbert.

 

Robertson