Pyxis Nautica Építésziroda által megálmodott, és az EBH Invest által kivitelezett irodaház bérbeadási feladatait a Colliers International látja el.

A 3500 négyzetméteres bérbeadó területtel rendelkező Irányi Palota földszint plusz hat emeleten épül újra, nagyjából húsz évnyi várakozás után, egy év múlva azonban már tárt karokkal fogadja bérlőit. A kivitelezés során kiemelt figyelmet szentel a beruházó arra, hogy az épület tökéletesen megfeleljen olyan pár ezer négyzetméteres területi igénnyel rendelkező cégeknek, akiknek a presztízs értékű, központi elhelyezkedés és kiváló megközelíthetőség mellett kiemelten fontos az elegáns környezet és a magas minőségű kivitelezés.

„A projekt célja, hogy a meglévő pince-földszint és hat emelet szintjeit az új funkciónak megfelelően újítsuk fel a műemlék védettséget élvező épületrészek (utcai homlokzat, íves karú lépcsőház, bálterem) megtartásával és a szabályozás, valamint a szomszédos illeszkedés figyelembevételével egy új teljes szintet és egy új tetőtéri szintet alakítsunk ki kortárs építészeti eszközök segítségével. Mindezen gondolatokat tovább szőjük majd a leendő bérlők funkcionális és belsőépítészeti igényei alapján, amelyeket igyekszünk e sokszínű épület atmoszférájával összhangba hozni.” – mondta Dr. Szöllősi Gergő, az Optinvest Zrt. vezérigazgatója.

 

Colliers International