Üzleti és pénzügyi eredmények

A HB Reavis Csoport minden szempontból rekordévet zárt 2015-ben, hiszen 244,6 millió euró adózott eredményével kiugró mértékű, 175%-os konszolidált nettó eredménynövekedést ért el. A kiemelkedő pénzügyi eredmények elsősorban a rekord volumenű bérbeadásnak, és a különböző piacokon lévő fejlesztések értéknövekményének köszönhetők. Emellett a HB Reavis erős piaci pozícióját bizonyítja számos neves díj, többek között a CEE Quality Award „A 2015-ös év fejlesztője”, valamint UK Property Awards által odaítélt „London legjobb irodaháza építészeti díj” amelyet a 33 Central projektért kapott.

Sikeres évet zárt a HB Reavis Csoport magyarországi leányvállalata is. Mindamellett hogy 2015-ben a vállalat kimagaslóan jó pénzügyi évet zárt, első magyarországi projektje, a Váci Corner Offices a tavalyi év végére elérte a 97% bérbeadottsági szintet. 2016 márciusában az anyavállalat sikeresen értékesítette a Váci úti irodafolyosó szívében elhelyezkedő „Az Év Irodaháza Bérlői Díjjal” kitűntetett épületet egy nemzetközi befektetőnek. A tranzakció a 2016-os év első nagyszabású irodaház értékesítése lett a Magyarországon.
 

Váci Corner Offices

A 2014-ben átadott Váci Corner Offices egy kitűnő bérlői körrel rendelkező, magas színvonalú irodafejlesztés, ahol mintegy 21 150 négyzetméternyi irodaterület áll rendelkezésére. A BREEAM „Excellent” fenntarthatósági minősítéssel rendelkező épület kialakítása nemcsak a hatékony munkavégzést segíti elő, hanem vonzó munkakörnyezetet is kínál. A bérlők elégedettségét kiválóan mutatja a 2016 évben elnyert rangos „Az Év Irodaháza Bérlői Díj”, amelyet az iroda.hu portál gáláján kapott a Váci Corner. Az irodaház iránt a nemzetközi és a hazai befektetők részéről egyaránt nagy érdeklődés volt tapasztalható, a sikeres eladással pedig a HB Reavis új külföldi tőkét vonzott a budapesti ingatlanpiacra.

 

Új projektek

A Váci Corner projekt sikerét követően a HB Reavis már gőzerővel dolgozik két új, meghatározó fejlesztés előkészítésén.


A Váci úti irodafolyosó új központja

A HB Reavis a következő évek az egyik legnagyobb irodafejlesztését készíti elő, amely Budapest egyik legfrekventáltabb részén, a Váci úti irodafolyosó és a Hungária körgyűrű találkozásánál épül meg.


A 136 500 ezer négyzetméter bérbeadható területet meghaladó fejlesztéssel a HB Reavis egy új korszakot kíván nyitni mind a nagyléptékű kereskedelmi ingatlanfejlesztés, mind a munkahelyi dizájn terén. A több fázisban megvalósuló épületkomplexumot a cégcsoport a legmagasabb szintű környezettudatossággal, innovatív technológiák, minőségi, környezetbarát megoldások használatával építi meg, olyan neves, nemzetközi és magyar tervezők bevonásával, mint a számos nemzetközi építészeti díjjal kitüntetett londoni székhelyű Make, vagy az ikonikus épületeket tervező Finta Stúdió.

A HB Reavis célul tűzte ki, hogy ebben a nagyszabású fejlesztésben megteremtse a munka és a mindennapi élet közötti egyensúlyt, ahol kellemes környezetben dolgozhatnak és tölthetik szabadidejüket az emberek. A fejlesztő ezt egyedi építészeti megoldásokkal, a városkép szépítését szolgáló közösségi terekkel, zöld területekkel, és a tervek szerint több mint 10,000 négyzetméternyi szolgáltató létesítmény kialakításával kívánja elérni.
Az első épületet kivitelezése még az idén elkezdődik, és várhatóan 2018-ban kerül átadásra.
 

Bem Palace

2016 áprilisában a HB Reavis megvásárolta a kivitelezési szakaszban járó, és érvényes építési engedéllyel rendelkező Bem Palace projektet az Európa Ingatlan Befektetési Alaptól.
A Bel-Buda szívében elhelyezkedő BEM Palace megvásárlásával a cégcsoport mintegy 32 000 m2 bruttó bérbeadható területtel rendelkező irodaházat valósít meg.  
A Kulturális és Örökségvédelmi Hivatal által engedélyezett és a tervtanács által dicsérettel jóváhagyott épület a műemléki és a modern építészeti világ ötvözeteként illeszkedik majd környezetébe. A Bem Palace-ban az átjárható terek és a zöld területek mellett számos kereskedelmi, vendéglátó és egyéb szolgáltató egység is helyet kap – kávéházak, éttermek és különféle üzletek szolgálják ki a bérlők és a helyi közösség igényeit. A kivitelezés felgyorsításának köszönhetően a tervek szerint az épület 2018 végére átadásra kerül.

 

A HB Reavis Csoportról
A HB Reavis ingatlanfejlesztéssel foglalkozó nemzetközi csoport, melyet 1993-ban alapítottak Pozsonyban. Fő piacai közé az Egyesült Királyság, Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Magyarország és Törökország. A csoport által eddig felépített korszerű irodaépületek, bevásárló- és szórakoztató központok, valamint logisztikai létesítmények összesített alapterülete mintegy 887 000 négyzetmétert tesz ki; emellett újabb, több mint 1 millió négyzetméternyi fejlesztés már a tervezési, engedélyeztetési vagy építési szakaszban jár. A HB Reavis teljes körűen integrált üzleti modell alapján végzi tevékenységét, mely a fejlesztést, az építést, az ingatlankezelést és a beruházás-kezelést egyaránt magában foglalja. A csoport mérlegfőösszege 2,1 milliárd euró, eszközeinek nettó értéke pedig 1,2 milliárd euró.  A több mint 500 szakemberrel rendelkező HB Reavis egyike Európa piacvezető kereskedelmi ingatlanfejlesztő vállalatainak. A HB Reavis erős piaci pozícióját számos rangos díj támasztja alá, többek közt a UK Property Awards által odaítélt „London legjobb irodaháza építészeti díj” amelyet a 33 Central projektért kapott, illetve a CEE Quality Award „Az év fejlesztője 2015-ben” kategóriája díj. Bővebb információért látogasson el a http://www.hbreavis.com/ weboldalra.
 

 

 

HB Reavis