nRoosevelt 7/8 irodaház bejelentette, hogy új, exkluzív szolgáltatást indít meglévő bérlői számára. 2013 júliusától az „A” kategóriás irodaépület Roosevelt hűségprogramot indít, mely extra kedvezményeket biztosít az irodaház falain belül és kívül működő szolgáltató egységek és üzletek körében. A kezdeményezést a jelen piaci helyzet hívta életre: annak ellenére, hogy a Roosevelt 7/8 Budapest frekventált üzleti negyedében található, manapság egy irodaépületnek többet kell kínálnia egy jó helyszínnél és irodahelységnél.

 

A CBRE, a világ egyik legnagyobb ingatlan-tanácsadó ügynöksége legfrissebb piaci jelentése szerint míg 2011-ben 68 400 m2 (19.7%)  irodaterület maradt üresen, 2012-ben már 86 600 m2 (24.5%) nem talált gazdára, ami majdnem 5%-os növekedést jelent a Budapest központi üzleti negyedében lévő szabad bérlemények tekintetében. A CBRE körképéből az is kiderül, hogy a kisebb alapterületű bérbeadások mellett főként a szerződéshosszabbítás jellemzi a piacot: 2011-ben 57%, 2012-ben 66% döntött a maradás mellett Budapest központi üzleti negyedében.

 

A jelenlegi piaci trendeknek megfelelően a Roosevelt irodaház is többségében 500 négyzetméter körüli vagy alatti területeket adott bérbe az első negyedévben. „A Roosevelt 7/8 új szerződéseivel és meglévő bérleti megállapodások meghosszabbításával 92%-os kihasználtsággal működik jelenleg.  Az élesedő verseny és a főváros központi üzleti negyedére jellemző irodai üresedések mellett ez különösen jó eredménynek számít.” – mondta Balázs Bence, az irodaház vagyonkezelését képviselő GLL Real Estate Partners Asset Managere.

 

A Roosevelt irodaház 2013. első félévétől kezdve bérlői között köszöntheti az adatfeldolgozással, webhosztinggal foglalkozó Metaserve vállalatot,az 1982-ben alapított amerikai székhelyű, üzleti és pénzügyi hírügynökséget, a Bloomberget, a magyar nyelvű csatornát indító Euronews hírtelevíziót, amely Európa vezető nemzetközi hírcsatornája, és a technológiai rendszer megoldások vezető vállalatát, a Comita-t. 2013-ban a Roosevelt 7/8 irodaház új bérlői 150 és 600 négyzetméter közötti terület bérlése mellett döntöttek, míg a meglévő rezidensek több mint 700 négyzetméteren bővítették korábbi irodáikat az épületen belül. Mások mellett az irodaház 10%-át bérlő BNP Paribas és a közel 500 négyzetméteres exkluzív szórakozóhely, a Creol Bar is bérleti szerződése meghosszabbítása mellett döntött 2012-ben.

 

„Roosevelt 7/8 irodaépület a magas minőségű szolgáltatás, a széles körű juttatási csomag és a professzionális, proaktív menedzsment mellett fontosnak tartja a nemzetközi bérlői elvárások és igények teljes körű kiszolgálását.” – hangsúlyozta Balázs Bence, és hozzátette: „A Roosevelt hűségprogram célja, hogy megtalálja azokat az irodaház közelében tevékenykedő vállalkozásokat, szolgáltató egységeket és üzleteket, akik működésükkel az irodaházhoz hasonló magas színvonalat képviselnek, és nyitottak arra, hogy a házban dolgozók részére kedvezményt biztosítsanak időszakosan vagy akár hosszabb távon is.”

 

GLL