Az ingatlan építésekor a legmodernebb megoldások mellett a beruházó kiemelt figyelmet fordított a környezettudatos technológiák alkalmazására, valamint zöld felületek létrehozására. A beépített hűtő-fűtő rendszer megújuló energia felhasználásával működik, s az egyéb magas színvonalú kialakításoknak köszönhetően az épület szén-dioxid kibocsátása nulla. A közel 16.000 m2 irodaterület már jelenleg is teljes egészében hosszú távra bérbeadott. A komplexum fennmaradó, közel 2500 m2-nyi területén étterem, terasz, raktárak, valamint 266 férőhelyes parkoló került kialakításra.

 

Pázmány Balázs, az Erste Alapkezelő Zrt. igazgatóságának elnöke elmondta, hogy az elmúlt időszakban az Erste Ingatlan Alap iránt hatalmas kereslet mutatkozott, sok pénz áramlott az alapba. Az Alap eszközértékének dinamikus bővülése szükségessé teszi az újabb és újabb befektetési lehetőségek keresését.

 

Az Erste Ingatlan Alap jelenlegi nettó eszközértéke meghaladja a 265 milliárd forintot és portfóliójának közel 46 %-át teszik ki az eddig megvásárolt ingatlanok. Az elkövetkezendő időszakban további irodaházak megvásárlását tűzte ki célul az Erste Alapkezelő.

 

 

Forrás: Erste Alapkezelő Zrt.