Két tranzakciót foglalt magában: egy közepes távú szerződés hosszabbítást az egyik jelenlegi iroda helyszínen és egy 20 000 m2-es saját igényre fejlesztett kutatás fejlesztési központ projektet. Ez utóbbi projektben a JLL projekt menedzsment részlege is aktív szerepet vállalt és folytatja a munkát a kivitelezési időszakban is. Az új központ 2017-ben kerül átadásra.

A JLL bérlőképviseletének második legnagyobb területű projektje az SAP képviseletében lezárult 10 000 m2-es szerződés hosszabbítás volt a Graphisoft Parkban. Az IT vállalat újabb részlegekkel bővíti a magyarországi kirendeltségét, melynek főként a software fejlesztő részlege bővül dinamikusan.

Szerződéshosszabbítás mellett döntött a Unisys is a West End City Centerben, 5100 m2-en. Mivel a lokáció elsődleges szempont volt számukra, így a döntés a jelenlegi irodájukra esett, amelyet teljes körűen felújítanak és a cég előrelátható növekedésével további bővülés is várható.

A Roche a Terraparkban lévő 2900 m2-es iroda szerződését hosszabbította meg 2015-ben. A gyógyszeripari cég és a JLL irodapiaci együttműködése már több, mint egy évtizedre nyúlik vissza, és most először az iroda átszervezésében a JLL bérlőképviselet mellett a projekt menedzsment csapat is aktív részt vállalt.

Az AIG a Capital Square-ben lévő 1700 m2-es irodaterületének helyzetét vizsgálta át a JLL segítségével. A vállalat 2012-ben költözött a Capital Square-be, akkor szintén a JLL-lel közös együttműködéssel, majd 2015-ben egy részletes piaci és pénzügyi elemzés után döntöttek úgy, hogy maradnak jelenlegi irodájukban, meghosszabbítják a lejáró bérleti szerződést és felújíttatják az irodaterületeket.

A MetLife is a már jól bevált irodája mellett tette le voksát, amikor meghosszabbította a Duna Towersben található 1700 m2-es iroda szerződését. A biztosító vállalat a felső szinteken bérel a budapesti viszonylatban egyedülálló panorámás irodaterületet. A JLL projekt menedzsment részlege felügyeli az irodaterület átépítési munkáit. 

A Philip Morris dohányipari nemzetközi vállalat a Fóton lévő irodájukból idén tavasszal költözik a Kálvin Centerbe. A belvárosi irodaházban egy teraszos, 1500 m2 alapterületű irodára esett a választásuk, melynek belső kialakítási munkálatait a JLL projekt menedzsment csapata fogja össze.

A McCann Erickson is új irodaterületen képzelte a folytatást, így 2015-ben a Central Udvarba költözött. A reklámcég profiljához illő dinamikus, fiatalos környezet, a belvárosi lokáció és a modern, egyedi kialakítású design iroda „Az Év Irodája 2015” címért pályázik idén. 

Starmann Mária, a JLL bérlőképviseleti részlegének társigazgatója elmondta: „A JLL bérlőképviseleti részlege 2015-ben összesen 50 200 m2 irodaterület bérbeadásában állt tanácsadóként a bérlők mellett. A munkánk sikere és elismerése számunkra az, hogy számos olyan bérlő van ma Budapesten, akikkel már több egymást követő irodakeresést bonyolítottunk le az elmúlt 15 év során. Bízunk benne, hogy egyre több ügyfelünk ingatlan stratégiájának kidolgozásában és megvalósíthatóságában vehetünk részt, segítve vállalati döntésüket az ingatlan portfoliójuk racionalizálásában, legyen szó akár szerződés újratárgyalásról, vagy egy új helyre történő költözés feltételeinek véglegesítéséről.”

 

 

JLL