A Dalkia Energia Energetikai Zrt. az IP Westben hosszabbította meg bérleti szerződését. Ezekkel a tranzakciókkal együtt 2013-ban eddig összesen 24.400 négyzetméteren írtak alá a CA IMMO-nál irodabérleti szerződést.


A CA Immo irodaportfolió 10,20 százaléka áll üresen; ez az arány alacsonyabb a jelenleg 22,75 százalékos budapesti irodapiaci átlagos üresedési rátának, amelyet a nem saját tulajdonban és felhasználásban lévő, vagyis spekulatív szegmensben mérnek.


„Új vagy bővülést jelentő bérleti megállapodásainknak köszönhetően sikeresen növeltük portfóliónk bérbeadottságát. A CA Immo magyarországi irodaházaiban az év utolsó időszakában több mint 5000 négyzetméternyi üzletkötés történt, amelynek 19 százaléka új üzletkötés volt, a fennmaradó 81 százalék pedig hosszabbítás és bővülés.” – foglalta össze Gulyás Ede, a Ca Immo magyarországi ügyvezetője. Ezzel együtt a teljes 2013-as évben eddig összesen 24.400 négyzetméter üzletkötés történt, amiből 6500 négyzetméteren történt új bérbeadás. – tette hozzá az ügyvezető.Új bérlők

A Hunoil Trading Kft . a Capital Square-be helyezte át székhelyét, míg a De Lage Landen Finance Zrt. több mint 600 m2-re írt alá hosszú távú szerződést. A irodaház 90 százaléka van kiadva. Mindkét tranzakció ügynökség részvételével jött létre.
A Buda Business Center a SMARTFRONT Kft.-t köszönheti bérlői között, amely 140 négyzetméterre kötelezte el magát.

Hosszabbítások és bővülés
Az elmúlt hetekben több mint 4000 négyzetméteren írtak alá hosszabbításról, illetve bővülésről bérleti szerződést a CA IMMO portfoliójában lévő irodaházaiban.

Az IP Westben 5 bérlő hosszabbított hosszú távon; többek között a Dalkia közel 1200 m²-en;
a Capital Square irodaházban a Luxottica és az ESSELTE Kft. hosszabbította meg szerződését.
A Víziváros Office Centerben az IKB Leasing döntött a maradás mellett.

 

Zempléni Kommunikáció