Az Atenor a Cushman & Wakefield-et (C&W), a világ legnagyobb magántulajdonban lévő kereskedelmi ingatlan tanácsadóját bízta meg a teljes fejlesztés kizárólagos bérbeadási munkálataival.


A ’C’ épület 18,000 négyzetméter ’A’ kategóriás irodaterületet foglal majd magában, földszint plusz 6 emeleten és várhatóan 2015 második negyedévében kerül átadásra. Bár élő bérleti szerződés még nincs az épületre, a C&W és az Atenor is komoly tárgyalásokban van különböző bérlőkkel és remélhetőleg hamarosan sikeres ügyletről is beszámolhatunk.


A ’C’ épület fejlesztését az ’A’ épület (kb. 15,900 négyzetméter) sikeres bérbeadásának eredményeképpen kezdték el, melyet 2013 harmadik negyedévében adtak át és kevesebb, mint 6 hónappal később teljes bérbeadottságnak örvendett, bérlői között olyan cégekkel, mint a Sykes, az Enterprise Communications, valamint egy nagy, nemzetközi bérlő.


Az ’A’ épület megkapta a kiemelkedő BREEAM ’Excellent’ minősítést, továbbá 5 csillaggal illették a European Property Awards rendezvényen, mint a legjobb magyarországi irodafejlesztés. A Váci Greens összes épülete környezettudatosan, nagy és jól kihasználható emeletekkel, csökkentett üzemeltetési költségekkel, zöld területekkel és sok szolgáltatással épül, ezzel is a bérlők kényelmét és biztonságát szolgálva.


Borbély Zoltán, az Atenor Projekt Igazgatója elmondta:”Az Atenor mindig is hosszú távra tervezett a magyar piaccal és a jelenlegi kihívásokkal teli helyzet ellenére az ’A’ épület sikere meggyőzött minket, hogy folytassuk a spekulatív fejlesztést. Biztosak vagyunk benne, hogy hamarosan bérlőt is köszönthet az épület.”


David Johnston Associate, a Cushman & Wakefield irodabérbeadási vezetője hozzátette:”A ’C’ épület spekulatív fejlesztése egy pozitív jel a budapesti irodapiacon. Az’ A’ épület kiemelkedő sikere - és a kínálati hiány miatt 2015-re várható sikerek- nemcsak a Váci úti fejlesztés létjogosultságát bizonyítják, de lehetővé teszik számunkra, hogy olyan nagyobb bérlőket keressünk meg, akik szívesen költöznének az elkövetkezendő két évben. Bízunk a sikerben és várjuk a további közös munkát az Atenorral.”


A teljes Váci Greens irodakomplexum 5 áll majd, eléri a 100,000 négyzetméter teljes bérbeadható területet és Budapest legnagyobb irodafejlesztési projektje lesz. Az Atenor saját tőkéből finanszírozza az építkezést. Az ’A’ épület volt az első budapesti irodaház, amely 2011-ben elnyerte a BREEAM ’Excellent’ minősítést. Az irodaépület az M3 metró vonalán fekszik a Forgách utca és a Gyöngyösi utca megállók között, a Duna Plaza bevásárlóközpont közvetlen vonzáskörzetében. Az épület 6 emeletből és 3 parkoló szintből áll. A Váci úti irodafolyosó jelenleg a legkeresettebb üzleti lokáció Budapesten.

 

One on One