A Nordic Light legújabb bérlői közé tartozik a HARMAN International, amely nagyságrendileg 1000 négyzetméterre írt alá az épület első fázisában. A cég világszerte vezető a gépkocsik infotainment berendezéseit érintő innovációs tevékenység terén.
A másik bérlő, a BASF Hungária Kft., a Nordic Light második fázisába szerződött közel 2000 négyzetméterre. A BASF a világ egyik vezető vegyipari vállalata. Termékválasztékuk a vegyszerektől és műanyagoktól a speciális adalékokon és mezőgazdasági termékeken át a finomkemikáliákig terjed.


„Az együttműködés az innováció kulcsa. Hagyományosan az iroda csak egy hely, ahová az emberek dolgozni járnak, de ahogy világunkban a munka és a munkaerő természete változik, a munkavégzésünk helyének is fejlődnie kell, hogy a kollégáink minél hatékonyabban végezhessék a feladataikat. A BASF-nél dolgozni azt jelenti, hogy nem csupán részesei vagyunk, de mi magunk építünk egy kiváló teljesítményen alapuló vállalati kultúrát. A Nordic Light irodaházban megvalósuló új irodánk nem pusztán attraktív, de fenntartható, kiváló elhelyezkedésű és gyönyörűen megtervezett környezet, mely az épület magas minőségű megoldásainak segítségével összeköti az embereket és az általuk képviselt tudást.” – Dr. Thomas Narbeshuber, a BASF-csoport alelnöke, a BASF Hungária Kft. Ügyvezetője.
Jelenleg az épület bérbeadható területeinek 26 százaléka rendelkezik előbérleti szerződéssel - tavaly az energiamenedzsment és az automatizálás nemzetközi szakértője, a Schneider Electric és az M&C Energia írt alá 3650 négyzetméterre.

A Váci úton lévő Nordic Light két fázisban épül; az „A” kategóriás irodaház első fázisát 2016 májusában, míg a teljes épületet 2016 szeptemberében adja át a Skanska. Az irodakomplexum 26.200 négyzetméter iroda – valamint 1800 négyzetméter retail területet kínál 7 emeleten, több mint 400 parkolóhellyel. Parkosított belső udvar, zöld teraszok, kerékpár tárolók, öltözők és zuhanyzók és energiatakarékos liftek jellemzik az épületet, több további zöld megoldás mellett.

A Nordic Light tervezője a Mérték Csoport. Az épület területeinek bérbeadását a Skanska Magyarország Ingatlan Kft. a világ vezető ingatlan-tanácsadójával a CBRE-val együtt végzi. A naprakész piaci információikkal és a legújabb bérlői elvárások ismeretével a CBRE szakértői sikeresen támogatják a bérlői tárgyalások előmozdítását.

A projekt a fejlesztő itthoni tevékenységének, - melynek elismeréseként 2016 januárjában elnyerte a „Holnap Városáért”díj védjegyet, a Zöld városért kategórián belül – újabb zászlóshajója, melynek bizonyítékaként már megszerezte a LEED Gold előtanúsítást. Az irodaház nemzetközi zöldépület-minősítő rendszer fenntarthatósági kritériumainak kiemelkedően jó eredménnyel felelt meg.

 

 

Zempléni