A bevásárlóközpont-üzemeltető cég szerint a bérlői mix újratervezésében fontos szempont volt a Magyarországon még ismeretlennek számító, új vásárlórétegre specializálódott üzletek megnyitása, melyre ráadásul egy egyre magasabbra ívelő kelet-európai márkacsoporttal együttműködve került sor.

Az októberi négy új brand, a Sinsay, Mohito, House és Cropp a lengyel LPP-től érkezett a budapesti Corvin közbe, melynek vezető márkaüzlete, a Reserved karácsony előtt bővíti kétszintesre a már kedvelt fast fashion üzletét, új férfi, női és gyermekrészleggel kiszélesítve a kínálatát – tudta meg az OGH Hírügynökség Szabó Tímea marketing menedzsertől. A szintén Klépierre gondozásában levő Duna Plaza fejlesztése is hasonló formában várható, október végén nyit a Reserved, és itt is várható a Mohito megjelenése, 8%-al növelve ezzel a kiadottsági szintet.

Az elegáns és magabiztos nők márkájaként fog bevonulni a köztudatba a Mohito.  Az üzleti életben is divatot követők számára kihagy-hatatlan lesz. A kimondottan lányoknak és fiatal nőknek tervezett Sinsay első magyarországi üzletében az egyedi szabásvonalak, a lezser darabok és a nőies ruhák tűnnek fel.
           
A legmuzikálisabb márkának nevezhető House férfi és női kollekciókkal, fiatalos és sportos ruhákkal és kiegészítőkkel várja a látogatókat.   A független, önkifejezést kereső fiúk és lányok számára is új márka tűnt fel a Corvin Plazaban: a Cropp.

A kelet-európai divatmárkák egy új vonalat képviselnek a bevásárlóközpont-üzemeltetésben, amellyel a divat iránt fogékony vásárlókat kívánják megszólítani, megfogni. A pláza üzemeltetője szerint „az exkluzív női és a fiatalos márkák megjelenésével a cél a szélesebb korosztály megszólítása és kiszolgálása, a kínálat bővítése az eddig kevésbé elért vásárlóközönség felé”.

A Sinsay például a 15-24 éves fiatal lányoknak ad kézzelfogható ötleteket, a House a 19-25 év közötti fiatalok szabadidős és hétköznapi öltözködését tartja szem előtt, míg a Cropp a 13-25 év közötti vásárlók individualista, underground és alternatív öltözködési igényét szolgálja ki. A Mohito, az üzleti és hétköznapi eleganciát képviselő kollekcióival a húszas éveikben járó vagy annál idősebb, divatorientált nők ruhatárának megreformálásában jár élen.

A „young” korosztályra specializálódott üzletek első napját tekintve a lengyel márkacsoport úgy tűnik, sikeresen találta meg a piaci rést. A Mohito pedig a Corvin Plaza nyitási reakcióinak fényében egyenesen sláger lett a vásárlók körében, az üzletajtóban várakozókat rövidesen a próbafülkéknél sorban állók váltották fel.

Az új üzletek behozatala mellett a már meglévő üzletek frissítése is folyamatosan zajlik. A vásárlóközönség igényeinek monitorozásaképp például a közeljövőben a Starbucks is megjelenik a Corvin Plazában. A belvárosi, pezsgő életet szimbolizáló bevásárlóközpont a bérlői mix alakítása mellett elsősorban a szolgáltatásaival, látogatóközpontú kialakításával kívánja megkülönböztetni magát a versenytársaktól, melyet az üzletközpont belső kialakításánál is első helyen kezelnek. A mosdók, ételudvar, pihenőhelyek olyan design és kényelmi elemeket tartalmaznak, melyek mind a látogatók igényeit helyezi fókuszba.

A pláza üzemeltetője a vásárlóközönség növeléséhez a direkt formában való elérést tartja a siker kulcsának: tapasztalataik szerint a rendezvények vagy más közönségcsalogató események helyett sokkal hatékonyabb közvetlenül megszólítani a vásárlókat, például az üzletek akcióinak, újdonságainak a kommunikációjával. A vásárlói elérést egyéb prémiumszolgáltatásokkal, mint az ingyenes stylist tanácsadással is erősíti a Corvin Plaza – nem véletlen, hogy a bevásárlóközpont telítettsége már közel 100%-os.

 

 

OGH