A bírálat főbb szempontjai az ingatlanfejlesztés koncepciója és eredménye, építészeti- és városépítészeti színvonala, a kivitelezés minősége, az alkalmazott műszaki megoldások és a megvalósítás időtartama. Emellett értékelik a fejlesztés eredményességét, , értékesítési – és bérbeadási potenciáljait, foglaltságát,  valamint a környezetvédelem és az ingatlanfejlesztés társadalmi hasznosságát.
A nemzetközi zsűriben idén 31 ország 63 tekintélyes szakembere vett részt, képviselve   a az ingatlanfejlesztési szakma egy-egy speciális ágazatát.


A 22 évvel ezelőtt útjára inditott FIABCI Prix d`Excellence a világ legrangosabb ingatlanfejlesztési pályázata, melynek történetében eddig  36 ország ingatlanfejleszői szerepeltek eredményesen. (www.fiabciprix.com/past winners). A pályázat kizárólagos jogú sajtótámogatója a Wall Street Journal.
A  pályázat jelentőségét felismerve először Brazilia és Malysia, majd Magyarország meghirdette a saját nemzeti ingatlanfejlesztési nivódij pályázatát azzal a céllal, hogy a nyertesek képviseljék országukat   a FIABCI Prix d`Excellence pályázaton. E három ország példáját sokan követték és az idei verseny előtt   Brazilia, Malysia, Magyarország, Oroszország, Taiwan, Indonézia, Argentina, Singapur, Norvégia, Columbia, Hollandia Bulgária, az Egyesült Államok és Luxemburg is megrendezte nemzeti pályázatát és a névsor évről évre bővül.
Az elmúlt 15 évben a magyarországi ingatlanfejlesztők sikeresen vettek részt a FIABCI Prix d`Excellence pályázatán és több kategóriában is győzelmet arattak és különdíjat nyertek. 


Idén a hagyományoknak megfelelően a nemzetközi pályázaton a FIABCI Magyar Tagozata és a Magyar Ingatlanszövetség által szervezett (XV.) Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat nyertesei vettek részt Magyarországról.
Idén a díjakat a FIABCI 65. Kongresszusán Luxemburgban adják át a nyerteseknek. A  sajtótájékoztatón  az idei versenyen részt vett magyar pályázók eredményét ismertetjük.

 

A magyar pályázók ismét kitűnően szerepeltek.

A műemlék kategóriában a Gödöllői Királyi Kastély Közhasznú Nonprofit Kft a Gödöllői Királyi Kastély pályaművel I. dijat nyert
Az irodaház kategóriában a Skanska Magyarország Ingatlan Kft  I. dijat nyert a Green House irodaházzal
A resort kategóriában Makó Város Önkormányzata ezüstérmet nyert a Makói Gyógyfürdő, Élményfürdő (Hagymatikum) pályaművel.

 

 

FIABCI