- Valóban élénkül a piac? Vagy tovább tart a recesszió az irodaházak piacán (is)?
- A BRF piaci jelentése szerint az idei első negyedév ismét visszafogottabb teljesítményt hozott: az 57 ezer négyzetmétert csak kicsivel meghaladó tranzakció az elmúlt 8 hónapban az egyik legalacsonyabb értéket jelenti.  A Váci 33-ban mi szerencsésnek mondhatjuk magunkat, mivel az érdeklődői aktivitásban nem tapasztaltunk ilyen mértékű visszaesést. Ebben minden bizonnyal közrejátszott az is, hogy a továbbra is élénk bérbeadási aktivitásnak örvendő Váci úti folyosón belül is kitűnő lokációval bír az irodaház, illetve a jelenleg üres területeink is nagyon jól illeszkednek a piaci igényekhez. A sikert jól mutatja, hogy a ház 87 százalékos kihasználtsága jóval a piaci átlag fölötti. Legutóbb májusban írtunk alá új bérleti szerződést egy 360 m2-es területre.


-  Az infláció várhatóan rekord alacsony marad, ez befolyásolja az Önök stratégiáját?
-  A Váci 33 irodaház bevételeinek túlnyomó része euróban keletkezik, illetve a bérleti szerződések is az Eurozóna inflációjához igazodnak. A fő fókusz továbbra is a még szabad területek bérbeadásán van, illetve azok hatékony üzemeltetésen. Az irodaház második bérlői ciklusánál tart, és büszkén mondhatjuk, hogy szinte kivétel nélkül minden bérlő velünk tart ebben a fázisban is. Ez nagyon jól bizonyítja mind a ház, mind az üzemeltetés kiemelkedően magas színvonalát.


-  Budapesten csupán néhány helyen folyik új irodaház építkezés. Befolyásolja-e ez a meglévő állomány értékét?
- Az újonnan piacra lépő irodák szinte kivétel nélkül valamilyen zöld minősítéssel rendelkeznek. A meglévő állomány esetében is figyelmet kell helyezni az ilyen minősítésekre, hiszen a bérlők számára ezek egyre fontosabb és értékesebb jellemzői egy háznak. A Váci 33 2012 végén, már működő házként szerezte meg a LEED minősítést. Büszkék vagyunk rá, hogy a 2006-ban tervezett és 2007-ben átadott irodaépületünk a 2012-2013-as zöld előírásoknak is meg tud felelni.


- Önök is részt vettek közelmúltban megrendezett Irodaházak Éjszakája rendezvényen. Milyen visszhangja volt a látogatók körében a Váci 33-nak?
- Nagy örömmel tapasztaltuk, hogy a késői órán is ilyen jelentős számú érdeklődőt láthattunk vendégül az Irodaházak Éjszakáján a Váci 33-ban. A ház volt az utolsó állomás, így alkalmunk nyílt hosszabb beszélgetésre is a vendégekkel, illetve nagy érdeklődésnek örvendett az éjszakai budapesti panorámát bemutató tetőterasz túránk is. Úgy gondoljuk, hogy sikeres rendezvényt zárhattunk, ahol a résztvevők személyesen is meggyőződhettek a ház és szolgáltatásainak magas színvonaláról. 

 

Irodakereso.info