A NEPI Rockcastle számára a vásárlók és bérlői biztonsága az elsődleges szempont. Ennek érdekében a kormányrendelet által meghatározott védelmi intézkedések mellett számos további biztonsági óvintézkedés is bevezetésre került két budapesti bevásárlóközpontjukban annak érdekében, hogy a vásárlás biztonságosabbá és újra élvezetessé válhasson.

Az épületek gyakori átszellőztetése mellett, megemelt takarítási szolgáltatással és a felületek rendszeres fertőtlenítésével várják vásárlóikat. A gyakran használt felületek és eszközök (pl. mozgólépcsők, liftgombok, ételudvari asztalok és tálcák) fertőtlenítése rendszeresen történik, a közös területeken elhelyezett padok és más bútorok jelenleg nem állnak teljes mértékben a látogatók rendelkezésére, ezzel is csökkentve a 2 méteren belüli érintkezést. A tulajdonos ezeken felül kézfertőtlenítő adagolókat helyezett el az épületek forgalmasabb pontjain, valamint a Mammutban a főbejáratoknál cipőfertőtlenítő lábtörlők használatát vezette. A Mammut mosdóiba mobil germicid lámpák kerültek, míg az Arena Mallban ezekben a helyiségekben ózonizáló biztosítja a levegő tisztaságát.

Az épületek közös területein, a lépcsőházakban, a liftekben és a mozgólépcsőkön táblákkal nyomatékosítják a távolságtartási előírások fontosságát. Az üzemeltetési, vezetőségi munkavállalók, a bérlők és azok munkavállalói, valamint a központok látogatói és vásárlói részére kötelezővé tették az arcmaszk viseletét és minden további megelőző intézkedés betartását.

„Mind az Arena Mall mind pedig a Mammut Bevásárló és Szórakoztató Központ számára kiemelten fontos, hogy vásárlói tökéletes biztonságban tudhassák magukat, ezért eddig is és ezt követően is a legmagasabb higiéniai előírásoknak megfelelően várjuk látogatóinkat.” nyilatkozta Balla Erna a NEPI Rockcastle magyarországi üzemeltetési vezetője. „Az újra nyitási stratégánk kapcsán kiterjedt fertőtlenítési óvintézkedéseket vezettünk be a házakba, a vásárlási kedv újraindítása, és a bérlőket segítendő, a két ház közös kampányt indít.” – tette hozzá a szakember.

Május végéig mind az Arena Mall, mind pedig a Mammut, egy törzsidőben meghatározott nyitvatartási renddel várja vásárlóit.

A megelőző intézkedésekről a látogatók a központok saját weboldalain, azok közösségi média felületein tájékozódhatnak, valamint ezen információk a helyszíneken elektronikus paneleken, táblákon és a központok saját rádiócsatornáin keresztül is elérhetőek.


Cushman & Wakefield