Év elején adták át a krakkói Bonarka for Business (B4B) irodakomplexum hetedik, G épületét 10.000 négyzetméter bérbeadható területtel, emellett a nyolcadik, H épület kivitelezése pedig októberben kezdődött el. A vállalat közel 22.000 négyzetméter GLA irodabérlet-hosszabbítást és bővítést zárt le, illetve több, mint 8.000 négyzetméternyi új bérleti szerződést kötött vagyonelemeiben. A TriGranit közép-európai irodafejlesztési pipeline projektjei meghaladják a 140.000 négyzetméter GLA-t, amelyből 80.000 négyzetméter GLA iroda kivitelezése már 2018-ban elkezdődik.

Fejlesztések tekintetében a TriGranit 2017 januárjában adta át a B4B hetedik fázisát, a G épületet 10.000 négyzetméter bérbeadható területtel, amely 100%-ban bérlői igényekre szabott - a B4B egyik régi bérlője, a belgiumi pénzügyi szolgáltató Euroclear vállalat vette birtokba az épületet. Ezzel az épülettel a komplexum már összesen 65.000 négyzetméter bérbeadható területen várja bérlőit, de a B4B bővítése itt még nem áll meg: a következő B4B iroda, a H épület kivitelezése 2017 októberében kezdődött el az előkészítő talajmunkálatok kivitelezésével a lengyel Hamer Polska Kft. közreműködésével. A szerkezeti munkák előreláthatólag 2018 első negyedévében kezdődnek majd el, és a várható használatba vétel 2019 második félévére esik. Az élénk krakkói irodapiacnak köszönhetően a TriGranit további két B4B irodaépület fejlesztését is tervezi a komplexumban: az egyenként majd 10.000 négyzetméter GLA bérbeadható területtel rendelkező I és J épület előkészítése már folyamatban van, a kivitelezési munkálatok pedig 2018-ban, illetve 2019-ben indulnak.

A TriGranit további pipeline irodafejlesztései között szerepel a budapesti Millennium City Center záró eleme a Duna partján, a Millennium Gardens irodaépület, amely 2011 óta a TriGranit első fejlesztése Magyarországon. Az A-kategóriás irodaépület mintegy 37.300 négyzetméteren várja majd leendő bérlőit. A jól működő pozsonyi üzleti negyedben, a Nove Mesto körzetben megépülő Lakeside Park II pedig egy leendő 11 emeletes irodaépület 13.000 négyzetméternyi GLA-val, mindössze 4 km-re Pozsony belvárosától, amely a Lakeside Offices komplexum második elemeként fog megépülni. Jelenleg már mindkét projekt rendelkezik a szükséges építési engedéllyel. A katowicei Silesia Towers kivitelezése, amely a korábbi TriGranit fejlesztésű Silesia City Center mellett helyezkedik majd el, - legnagyobb valószínűséggel 2019 első félévében kezdődhet el, összesen 40.000 négyzetméternyi bérbeadható területtel bővítve a város irodakínálatát.

„A több, mint 140.000 négyzetméter GLA irodafejlesztési pipeline azt jelenti számunkra, hogy a 2018-as év a TriGranit történetének legaktívabb éve lehet. A jelenleg működő, mintegy 90.000 négyzetméter GLA területű iroda-portfóliónkon felül körülbelül 80.000 négyzetméter iroda fejlesztését indítjuk jövőre, amit további projektek követnek majd a régión belül. Reméljük, hogy működő iroda-portfóliónkat az elkövetkező 2-3 évben megduplázhatjuk.” – nyilatkozta Török Árpád, a TriGranit vezérigazgatója.

A vállalat aktív évet zárt bérbeadási szempontból is – év közben összességében közel 22.000 négyzetméternyi bérbeadható területen hosszabbítottak vagy bővítettek irodát a bérlők, és több, mint 8.000 négyzetméternyi irodaterületen kötöttek új bérlői szerződéseket a vállalat házaiban.
Az irodabérlet-hosszabbítások nagy volumene a vállalat magas szintű bérbeadási és asset management tevékenységének ékes bizonyítéka, amelyről a cég méltán ismert.
A nagy fokú bérlői elégedettség fenntartása érdekében a vállalat idén júniusban elindította a B4B Bérlői Hűségprogramját, amely főként eseményekre és a közösségi médiára fókuszál. Ennek eredményeképp a B4B Facebook oldalának követői mára elérték a 900-at.

Mindezeken felül a vállalat 2017-ben öt rangos díjat nyert el, amelyek között 2 rangos különdíj is szerepelt: ezeket a budapesti Millennium City Center, valamint a krakkói Bonarka City Center és Bonarka for Business kapta a XIX. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázaton.

 


TriGranit