A BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) minősítés a BRE (Building Research Establishment) angol független intézet által kifejlesztett rendszer, amelynek célja az épített környezet minőségének javítása. A környezeti terhelést osztályozó rendszer a tervezéstől a megvalósításon át egészen az üzemeltetésig pontozza a felhasznált anyagokat és a kivitelezési technológiát. A teljesítmény alapján nyolc kategóriában pontozzák az épületet, majd a pontszámok összesítése alapján „Megfelelt”, „Jó”, „Nagyon jó”, „Kitűnő” vagy „Kiemelkedő” minősítést kaphat az épület.

A BREEAM Nagyon jó minősítések megszerzésében nagy szerepe van a CA Immo magyarországi csapatának, különösen a 2002-ben épült 19000 nm alapterületű R70 Office Complex irodaház esetében, ahol az elért eredmény bizonyítja azt, hogy az épületek megfelelő gondozása és üzemeltetése esetén a régebb óta a piacon lévő irodaházak is képesek megfelelni a BREEAM szigorú előírásainak és képviselni a fenntarthatóságot.

A 2009-ben átadott Capital Square egyedülálló műszaki tartalommal és üzemeltetési megoldásokkal emelkedik ki a többi „A” kategóriás irodaház közül, így továbbra is képes felvenni a versenyt a most épülő fejlesztésekkel Budapest egyik legsikeresebb irodai negyedében, a Váci úti folyóson - ezt a most megkapott BREEAM Kitűnő minősítés is megerősítette.

A kétezres évek elején átadott Millennium Towers I-es, II-es és III-as tornyai a IX. kerületben, a Duna partján helyezkednek el. A közel 60000 nm alapterületű irodakomplexum közel 100%-os bérbeadottsággal fut, és köszönhetően a zöld megoldásoknak a BREEAM Nagyon jó minősítését sikerült megszereznie. A CA Immo tulajdonában lévő negyedik, Millennium Towers H épülete már korábban, még az építkezés alatt megkapta a LEED Gold core&shell minősítést.

„A CA Immo mindig is elkötelezett volt a fenntartható működés mellett, ezért is örülünk annak, hogy a portfóliónkban lévő irodaházaink magas fokozatú BREEAM minősítést kaptak, melyek megszerzése visszaigazolás számunkra és a bérlőink számára is, hogy az épületeink a megépítésük óta kiegyensúlyozottan és hatékonyan üzemelnek és képesek lépést tartani korunk elvárásaival.” – mondta Gulyás Ede, a CA Immo magyarországi ügyvezetője.

A CA Immot a BREEAM minősítés megszerzése során a Colliers International magyarországi csapata támogatta.

 

CA Immo