A FUTUREAL Csoport által fejlesztett, 25 ezer négyzetméter bérbeadható alapterületű irodaház 2016 végére készül el és magába foglal majd egy hipermodern kutatólaboratóriumot is. Az épületet a széleskörű nemzetközi alkotói közösség díjas (FIABCI, 2006) Zoboki-Demeter és Társai Építésziroda tervezte. Ez az egyik legnagyobb bérbeadás a válság óta a hazai irodapiacon” — mondta Futó Gábor, a Futureal alapítója és társtulajdonosa.


A Nokia Networks egyike a világ legnagyobb, telekommunikációs megoldásokat szolgáltató cégeinek. A Nokia piacvezető a széles sávú mobil hálózatok fejlesztésében és tervezésében, beleértve a 4G hálózatokat is. Az új központ ad majd helyet a Nokia Networks Globális Technológiai Központnak, és ezzel az ország egyik legnagyobb informatikai és telekommunikációs K+F központja lesz.


Zagyva Béla, a Nokia Networks magyarországi ügyvezető igazgatója elmondta: „Amikor eldöntöttük, hogy magyarországi irodánknak bővülő létszámunk és változó igényeink miatt új otthont keresünk, azt is elhatároztuk, hogy a lehető legjobb munkakörülmények megteremtése érdekében olyan irodaházat építtetünk, amely hosszú távon maximálisan kielégíti vállalatunk igényeit. A Corvin Sétányon épülő új irodaház a rendelkezésre álló legkorszerűbb munkakörnyezetet nyújtja a kutatás-fejlesztési munkánkhoz, és egyben kiváló közlekedési infrastruktúrát és szolgáltatási környezetet biztosít magasan képzett munkatársainknak.”


Dr. Futó Péter, a Futureal alapítója és társtulajdonosa kiemelte: „A ház különleges technológiai elvárásokat teljesít az A-kategóriás irodaházakon belül is; kiemelkedően magas elektromos kapacitással, kiépített kettős betáppal, ergonomikus, előválasztóval ellátott lift rendszerrel és BREEAM-tanúsítvánnyal. A parkolási igényeket a mélygarázson kívül külön a Nokia számára épülő parkolóház biztosítja, az éttermek az épület földszintjén találhatók majd.”


Az új épület nem csupán az itt dolgozók munkakörnyezetéül szolgál majd, a földszinti nyitott terek a sétány gyalogosforgalma számára is átjárhatók lesznek, így az irodaház tökéletesen integrálódik a városi szövetbe. A sétányt lezáró új irodakomplexummal egyidejűleg jövőre elkészül az oda vezető parkosított sétányszakasz is, Andor Anikó tájépítész tervei alapján. Ezáltal megvalósul a tervasztalon 15 évvel ezelőtt megálmodott 800 méter hosszú gyalogos kapcsolat a József körút és a Szigony utca között.


A Corvin Sétány Közép-Kelet-Európa legnagyobb városfejlesztési projektje, melyben eddig majd 50 ezer négyzetméter iroda, több mint 800 teremgarázs-hely, több mint 1.100 lakás 600 db parkolóval, 40 ezer négyzetméter kereskedelem, a hozzá tartozó 800 parkolóval és egy 3.000 négyzetméteres fitnesz létesítmény épült meg. A Futureal Csoport 2004-ben indította el a projektet, amely várhatóan 2018-2020-ra zárul le. A projekt tervezési munkálataiban eddig közel 30 hazai, illetve külföldi tervező vett részt.


A Corvin Sétány Magyarországon elsőként nyerte el 2014 őszén a város- és ingatlanfejlesztési szakma Oscar-díjaként számon tartott elismerést, az Urban Land Institute „Global Awards for Excellence” díját. Az 1936-ban alapított, washingtoni székhelyű Urban Land Institute non-profit, oktatással és kutatással foglalkozó, 32.000 tagot számláló nemzetközi civil szervezet, melynek célja a felelős területhasználat és ingatlanfejlesztés ügyének felkarolása és egy erős, nemzetközi szakmai közösség összefogása. A szervezet 11 tagú zsűrije tavaly 36. alkalommal jutalmazta a legjobbakat az ULI Global Awards for Excellence díjával. A győztes projektek elbírálásánál épp olyan fontos szempont volt a felelős terület-használat, mint a létrejött fejlesztés környezetre gyakorolt hatása, építészeti minősége, a fejlesztők és a helyi szervezetek közötti együttműködés, a megvalósítás során alkalmazott finanszírozási megoldások, illetve a helyi közösségi és társadalmi igényeknek való megfelelés.

 

 

Futureal