A 2013-ban alapított Globalworth a jövedelemtermelő irodaházak piacvezető tulajdonosa Lengyelországban és Romániában. Mintegy 2.8 milliárd eurós vagyona éves szinten több mint bruttó 180 millió euró árbevételt biztosít. A Globalworth prémium kategóriás ingatlanjai közé tartozik a varsói Skylight & Lumen és a bukaresti Globalworth Tower. A Globalworth erős piaci pozícióját szilárd befektetési tőkeszerkezete, erős vállalatirányítási gyakorlata és komoly szakmai tapasztalattal rendelkező vezetősége garantálja.
 
„A közép-kelet-európai régió egyik legjobb irodaház-portfoliója a Globalworth kezében van” - nyilatkozta Martin Nemecek, a CPIPG vezérigazgatója. „Hiszünk abban, hogy a Globalworth továbbra is kiváló hozamot fog elérni, és büszkék vagyunk arra, hogy támogató részvényesként mutathatjuk be a CPIPG vállalatot.”
 
Figyelembe véve a CPIPG pénzügyi politikáját, hitelminősítések iránti elkötelezettségét és jelenlegi tőkeszerkezetét, a Cégcsoport nem kíván a közeljövőben vételi ajánlatot tenni a Globalworth vállalatra. Új részvényesként a CPIPG várja, hogy lehetősége nyíljon az ötletek és tapasztalatok megvitatására a Globalworth vezetésével, alkalmazottaival és más érdekelt felekkel.


CPI Group