A magyar cégcsoport a jövőben lakóingatlanok fejlesztésével foglalkozó leányvállalatán, a Cordián keresztül erősíti jelenlétét a román piacon. A vállalat nemrégiben jelentette be, hogy hosszú távú stratégiája keretében a következő egy év során 50 millió eurós befektetést tervez Bukarestben. A Cordia Romania évente 500, közép- és felső-középkategóriás lakást fejlesztését tűzte ki célul.

Az összesen 180 millió eurós beruházásból felépített ParkLake-et 2016 szeptemberében avatták fel. A bevásárlóközpont 70 000 m2 bruttó bérbeadható területén 200 üzlet, 23 étterem és multiplex mozi üzemel, a mélygarázsban 2 600 parkolóhely várja a vásárlókat. A ParkLake a Sonae Sierra és a Caelum Development 50-50 százalékos együttműködésében épült meg.

„A Caelummal való együttműködésünk keretében részt vehettünk Bukarest egyik legmeghatározóbb bevásárlóközpontjának fejlesztésében. Komoly potenciált látunk a román ingatlanpiacban, ezért hosszú távú befektetési programot dolgoztunk ki. Ennek első, pilot projektje a Parcului20, egy 40 millió euró értékű beruházás, amely a következő három év alatt készül el” – mondta Futó Gábor, a Futureal-csoport alapítója.

A Futureal Közép-Kelet Európa egyik legnagyobb ingatlanfejlesztő és beruházó cégcsoportja a lakóingatlanok fejlesztésével foglalkozó leányvállalatán, a Cordián keresztül a romániai ingatlanpiac aktív szereplője. A Futureal eszközeinek és fejlesztéseinek összértéke 2,7 milliárd euró. A Cordia Romania nemrégiben bejelentett Parcului20 projektje keretében 496 lakás épül meg Bukarest északi részén, az Expoziției kerületben. Az első ütem során 260 otthon készül el, a fejlesztés 2018 év végén kezdődik, az átadásra várhatóan 2020 szeptemberében kerül sor.

„A Cordia Romania a következő évben mintegy 50 millió eurót fektet be. Ennek egy részét a Parcului20 projekt finanszírozására fordítjuk, a többit pedig más befektetési tevékenységekre, például új telkek vásárlására költjük. Három építési telket már megvásároltunk, ezeken 1300 lakás építését tervezzük a következő évek során. Előrehaladott tárgyalásokat folytatunk két másik ingatlanról is Bukarest központjának északi részén. Hosszú távon évi 500 lakás építésével számolunk” – tette hozzá Mauricio Mesa Gomez, a Cordia Romania igazgatója.

A Cordia célja, hogy a közép-kelet-európai régió legnagyobb lakóingatlanfejlesztő vállalatává váljon és fenntartható projektjeivel tovább növelje a környező közösségek jóllétét.

 

Futureal