„2014 első felében ugyanakkora ingatlanbefektetési volument regisztráltunk, mint amennyi a teljes 2013-as év volumene volt. A 2014 utolsó negyedévére és 2015 elejére lezáruló tranzakciós volumen egyértelműen a javuló befektetői környezet jeleként fogható fel. Jelentősebb aktivitást tapasztalunk a helyi befektetési alapok részéről; ezek a befektetések - külföldi tőke segítségével - hozzájárulnak, hogy 2014-ben elérjük a 600 millió eurós volument” - nyilatkozta Benjamin Perez-Ellischewitz, a JLL magyarországi befektetési részlegének vezetője.


Az új kiadvány, melyet ma mutatnak be a müncheni EXPO REAL-on, egy praktikus útmutató, mely részletes információkat kínál a befektetők számára a legújabb magyarországi ingatlan trendekről, makrogazdasági környezetről, adózási és jogi feltételekről (a DLA Piper-nek köszönhetően), valamint betekintést enged a Magyar Kormány által külföldi befektetők számára kínált támogatások rendszerébe.

A piacvezető JLL csapat legfrissebb jelentése többek között az alábbi ingatlanpiaci előnyöket emeli ki Magyarországgal kapcsolatban:


•    Budapest versenyképes near-shoring központ
Budapest bizonyítottan kiváló helyszíne a vállalati tevékenységek kiszervezésének (BPO), illetve a multinacionális vállalatok szolgáltató központjainak (shared service centerek). A BPO/SSC bérlők és az infokummunikációs technológiákkal foglalkozó vállalatok (ICT) jelentős irodapiaci keresletet generálnak a fővárosban. 


•    Külföldi befektetők a dominánsak a piacon
A hazai befektetők elmúlt években tapasztalt növekvő száma ellenére az ingatlan befektetési piac nemzetközi marad Magyarországon, hiszen a beruházásoknak több mint 80%-át külföldi befektetők képviselik.


•    Vonzó adózási rendszer a befektetőknek
A hatékony adózási struktúra lehetővé teszi a befektetők számára, hogy csökkentsék az ingatlanokból származó bevételek adóterheit.


•    Piaci normák és az üzleti környezet átláthatósága
A magyarországi ingatlanpiacot megbízható ingatlan-nyilvántartási rendszer szabványosítja és támogatja. A bérleti megállapodások nemzetközi szabványhoz igazodnak, euró alapúak és a bérleti díjak éves kiigazítással igazodnak az inflációhoz. A kiskereskedelemben a forgalomarányos bérleti díjak elfogadottak. A JLL 2014-es Global Transparency Indexe szerint Magyarország a a Cseh Köztársaság és Japán között a 25. helyen áll a rangsor "Átlátható" kategóriájában.

 

Letöltöm a kiadványt: "A guide to real estate investment in Hungary",

 

 

 

JLL