A befektetési értékelés megszerzése – melynek köszönhetően a cég nemzetközi piacokra léphet – egyaránt tükrözi a CPI Property Group Közép-Kelet-Európában és Berlinben betöltött ingatlanpiaci vezető pozícióját, a társaság magas minőségű portfóliójának sokszínűségét, és általános hitelképességét. A CPI Property Group kötvényei a dublini értéktőzsdén kerülnek kibocsátásra, első körben az európai piacok és intézményi befektetők részére, legfeljebb 1,25 milliárd Euró értékben.

 
Történelmi mérföldkő ez a cég életében – állítja Martin Nemecek, a CPI Property Group vezérigazgatója, aki szerint az értékelés megszerzése tapasztalt menedzsment csapatuk szorgalmas munkájának köszönhető, amelyet alapító részvényesünk erős támogatása biztosított. A stabil piaci pozíció az átgondolt menedzsment döntések, a növekvő portfólió értékek, a bérleti díjból származó hozamok folyamatos növekedésének és az adósságszolgálati költségek csökkenésének eredménye.


A CPI Property Group új, európai középtávú kötvényei a dublini értéktőzsdén kerülnek kibocsátásra. A cég a teljes kötvényprogram megvalósításával a Deutsche Bankot, az SG CIB-et, az UniCreditet és a UBS Investment Bankot bízta meg.  


A társaság a megemelt tőke megközelítőleg felét első helyre sorolt adósságok törlesztésére fordítja, a tőke további részét meglévő portfólióra, meghatározott ingatlanok – elsősorban bevásárlóközpontok – átépítésére és modernizációjára, a fennmaradó összegeket új akvizíciók során használják fel

 

CPI Group