Feuertag Ottó, az Europa Design alapító tulajdonosa köszöntötte a német sikercég, a WILKHAHN regionális képviselőjét, Wolfgang Sexl-t, akinek előadására friss croissant és forró kávé mellett reagáltak a gyakorló lakberendezők, építészek, belsőépítészek, valamint frissen végzett, és tanulmányaikat folytató designer hallgatók. A Design Workshop Reggeli résztvevői, a német cég képviselőjének hozzáértő tolmácsolásában próbálhatták ki a WILKHAHN bútorokat. Az előadó a kartámaszra állva győzte meg a kétkedő hallgatókat a filigrán megjelenésű, nagy teljesítményű, üvegszál erősítésű poliamid kartámaszú Aline szék rendkívüli strapabírásáról – akik nagy izgalommal fogadták a szemléletes érvelést.WILKHAHN KONFERENCIABÚTOROK

A német bútorgyár három fő csoportba sorolja a kommunikációs terek berendezéseit. Az első: a hagyományos, statikus elrendezésű, nagy, nehéz, hatalmat sugalló konferenciaasztalok. A második csoportba tartozó, variábilis tárgyalóbútorokat már összecsukható lábszerkezettel tervezik, olyan felhasználók számára, akik évente 10 -15 alkalommal szeretnék átrendezni tárgyalótermeiket: tréning, sajtótájékoztató, prezentáció – azaz változó funkciójú tárgyalóelrendezésre. A harmadik csoportba sorolt, kerekeken mozgatható, összecsukható bútorzatokat dinamikus konferencia berendezésként emlegetik, melyek 1 nap alatt akár többszöri átrendezés által biztosítják a többfunkciós kommunikációs terek optimális berendezését. Ilyen igénybevételhez csak kimagasló minőségű vasalatok, görgők és faipari alapanyagok használhatóak. Kuriózum az ollóként szétnyíló tárgyalóasztal, mely a videokonferenciák számára biztosít zavartalan láthatóságot a képernyőről felénk, nézők számára.HIGH TECH TECHNOLÓGIÁJÚ KONFERENCIABÚTOROK

Nemcsak az asztalok elhelyezése, hanem a felületek is variálhatóak: fafurnér, linóleum, laminált, valamint az élzárás: lekerekített, gömb, egyenes. Különféle technikai megoldásokkal: az asztallap aljára rögzíthető kábelkosárral, a padlódobozba vezető függőleges kábelelvezetéssel mentesíthető az asztal munkakörnyezete a vezetékektől, így az asztal és az iroda tisztántartható. Az asztal high tech technikai megoldásokkal bővíthető: az asztalba integrált technikai dobozba USB-, video-, és audiocsatlakozások szerelhetők, beépített mikrofon használatával megkönnyíthető a konferenciák kihangosítása. Wolfgang Sexl az ON, FS-Linie, Graph, Chassis, Ceno, Modus székeket ajánlotta a konferenciaasztalok kiegészítőjeként.


A WILKHAHN, A TÖBB MINT 100 ÉVES CÉG TÖRTÉNETÉRŐL

Az 1907-es alapítású, több mint 100 éves német sikercég történetéről is beszélt Wolfgang Sexl, aki elmondta, hogy a WILKHAHN a nemzetközi piacon kiemelkedően formálja az innovatív német designról alkotott képet. Termékkultúrájuk a Deutscher Werkbund, az ulmi School of Design, és a Bauhaus eszményein alapul. „A WILKHAHN által, több mint egy század óta kifejlesztett modellek, kiválóságukkal tűnnek ki az irodabútorok piacán. Nagyobb mérföldkövek voltak a cég életében a dinamikus ülés, és a változtatható belsőterekhez igazodó variálható konferencia berendezés bevezetése, mely az egész világ elé új mércét állít.” 

A WILKHAHN több mint bútor: a terméktervezés vállalati küldetésük – fogalmazta meg Wolfgang Sexl. Szociális és ökológiai felelősséggel, esztétikai és gazdasági szempontok szem előtt tartásával játszik a cég úttörő szerepet számos területen.
A funkcionalitás, esztétika és környezeti felelősségvállalás alapjain nyugvó, design-orientált bútorok fejlesztésével, gyártásával és forgalmazásával különböztetik meg magukat az irodabútorok piacán. Az előadás összegzéseként, az Europa Design bemutatótermében, az utolsó Design Workshop Reggelin megállapították, hogy bár a WILKHAHN bútorok modernek, de értékálló kialakításuknak köszönhetően merőben túlmutatnak a folyamatosan változó divattrendeken.Folyamatosan frissülő hírek:
www.europadesign.hu
www.facebook.com/europadesign

További információ:
Europa Design Zrt.
[email protected]
Tel: +36 1 274-0001