Megvásárolta a WING a Dózsa György út és Városligeti fasor kereszteződésénél, a megújuló Városligettel szemben található Liget Center irodaházat. A modern stílusú épület eredetileg 1948-50 között épült, és egy ideig a Magyar Építőipari Munkások Országos Szövetségének székházaként működött, majd 2002-ben teljes körűen felújították az Egeraat építésziroda tervei alapján. A ház a jelen kor változó igényeit is képes magas színvonalon kielégíteni, köszönhetően jól szeparált tereinek, jó funkcionális tagolásának, flexibilitásának és máig korszerű anyaghasználatának. Az irodaház könnyen megközelíthető mind gépkocsival, mind tömegközlekedéssel, a közelben található az M1 metró és számos busz- és trolijárat megállója.

Az ingatlan egy 7000 négyzetméteres irodaépületből, illetve egy közel 3800 négyzetméteres auditórium épületből áll, a mélygarázsában 111 parkolóhely található, illetve biciklitárolók is rendelkezésre állnak a dolgozók számára. Az irodaépület teljes egészében bérbe van adva ismert nemzetközi és hazai vállalkozásoknak, a hatalmas auditórium ugyanakkor évek óta üresen áll. A WING célja, hogy megfelelő hasznosítási módot találjon az auditóriumnak, illetve, hogy értéknövelő szolgáltatásokkal bővítse a ház kínálatát.

„Küldetésünknek tekintjük a Budapest arculatát meghatározó magyar építészeti örökség megőrzését és hogy a kihasználatlan területeknek új értelmet adjunk. Erre a korábbi műemléki projektjeink mellett – úgy, mint a Máriássy Ház, a Millenáris Irodaház, vagy az Andrássy út 66 szám alatti irodaház - a Liget Center is jó példa. Az épületet annak letisztult vonalvezetése, térszervezése és építészeti minősége már építésének idejében is a főváros legjobb irodaházai sorába emelték, és ez a mai napig érvényes. Mindemellett a Liget Center megvásárlása kiválóan illeszkedik a WING hosszú távú stratégiájába, amely alapján a fejlesztéseken kívül, akvizíciók által is bővítjük az ingatlan-portfóliónkat jelentős potenciállal, komoly értékkel bíró ingatlanokkal. A Liget Center épületegyüttese kiváló lokációval bír, a Városliget megújulása pedig tovább fogja növelni az elhelyezkedés értékét. A bérlőinknek egyedülálló lehetőségük lesz Budapest legnagyobb újjászületőben lévő parkja mellett dolgozni.” - mondta Noah Steinberg, a WING Zrt. elnök-vezérigazgatója.

 

WING Zrt.