Az ATENOR az első olyan fejlesztő, aki projektjeit az Access4you által biztosított rehabilitációs mérnökökkel karöltve tervezi annak érdekében, hogy az épületek és azok környezete valóban minden tekintetben akadálymentes legyen, valamint olyan hozzáférési lehetőségeket, megoldásokat biztosítson, amelyek az SPI-személyek mindennapjait megkönnyíti, illetve hozzásegíti őket a teljes értékű életvitel és napi munkarutin kibontakozásában.

„Az elérhető legmagasabb, Arany Fokozatú Akadálymentes Helyszín minősítés megszerzése érdekében már a tervezési szakaszban tanácsadói megbízást adtunk a helyszínek auditálását végző és az európai tanúsító védjegyet kiállító Access4you-nak.” –mondja Borbély Zoltán, az ATENOR Hungary igazgatója.

„A kezdetektől a feladatunknak tekintjük, hogy felelősséget vállaljunk a környezetért, ezért kizárólag fenntartható épületeket hozunk létre, melyek a BREEAM-en belül elérhető legjobb, Excellent minősítésben részesülnek. Magyarországon elsőként jelentünk meg, mint zöld irodaépület fejlesztő és azóta is folyamatosan azon dolgozunk, hogy projektjeink összhangban legyenek az ökológiai követelményekkel.

A környezetvédelem mellett azonban már egy másik, nagyon jelentős tényezőt, a társadalmi felelősségvállalást is fejlesztéseink fókuszába helyeztük. Ezért döntöttünk úgy, hogy nemcsak hazai, de világviszonylatban is elsőként mi leszünk az a fejlesztő, aki az Access4you által 8 SPI célcsoport igényeinek figyelembevételével megalkotott, 500 szempontot tartalmazó minősítési rendszer követelményei szerint tervezi az összes épületét.”- tette hozzá Borbély Zoltán.

Az Access4you hitelesített információt biztosít az akadálymentességről a különböző ingatlan szegmensekben (üzletek-ügyfélterek, rendezvényhelyszínek, éttermek, szállodák, bevásárlóközpontok, irodaházak, stb. Auditálási folyamata tanúsítja a helyszínek akadálymentességét, 4 kategóriába való besorolással (alap, bronz, ezüst, arany) minősíti azokat és európai tanúsító védjegyet állít ki. Kereshető és szűrhető adatbázisán keresztül mindenki számára elérhetővé teszi az auditálás során szerzett információkat. Igény szerint rehabilitációs szakmérnökei egy új épület tervezési fázisába is bekapcsolódnak, hogy az Access4you szempontrendszer már a tervezőasztalon megjelenjen.

„Érintettként is jó látni, ahogy az ATENOR gondolkodik. Már a tervezés fázisában odafigyelnek a speciális igényű emberekre és arra, hogy az általuk fejlesztett ingatlanok mindenki számára használhatóak és élhetőek legyenek, s mindezt a legmagasabb fokozatra való törekvéssel teszik.” – mondja Berecz Balázs, az Access4you International Kft. alapítója, ügyvezetője.

Az Access4you a szakmai együttműködés mellett, a társadalom felé is közvetíti ügyfelei elkötelezettségét, az érintett csoportok speciális igényei iránt.

Speciális igényűeknek tekinti a siketeket és nagyothallókat, a vakokat és gyengénlátókat, a kognitív hiánnyal élőket, a kerekesszékeseket, a mozgásukban korlátozottakat, az idősöket és a babakocsisokat.

Az Access4you műszaki és marketingkommunikációs szolgáltatása egyetemes, nemzetközi szinten szolgáltat hiteles információt az akadálymentességről a különböző szegmensekben. Tagja az ENAT-nak (European Network for Accessible Tourism).

Nemzetközi szinten fejlesztés alatt álló ATENOR projektek száma 28, amely közel 1 215 000 m2 nagyságú portfóliót jelent, amelyből Magyarországon 232 000 m2 valósul meg. A projektek Brüsszelben, Vallóniában és Flandriában (Belgium), Luxemburgban, a párizsi régióban (Franciaország), Düsseldorfban (Németország), Varsóban (Lengyelország), Lisszabonban (Portugália), Budapesten (Magyarország) és Bukarestben (Románia) találhatóak.

 

 

Atenor