James Pennington, az Europa Capital vagyonkezelési igazgatója elmondta:
 
„Kedvezőtlen helyzetben volt az ingatlan portfólió, amikor megvásároltuk. Az épületek mintegy 45 százaléka kihasználatlanul állt, és tőkehiány miatt korlátozott lehetőségekkel rendelkezett. Intenzív ingatlanpiaci eszközkezelési stratégiát valósítottunk meg, amely a CityZen épület esetében jelentős mértékű felújítást és arculatváltást jelentett. A már meglévő bérlőkkel meghosszabbítottuk a bérleti szerződést és megkezdtük a szabad területek bérbe adását. A BREEAM „nagyon jó” környezetvédelmi minősítését mind a CityZen, mind a Kálvin Square megkapta. A kétéves időszak alatt, amíg az ingatlanok az Europa Capital tulajdonában voltak, az éves bérletből származó bevétel jelentősen megnőtt 1,4 millióról 4 millió euróra és a súlyozott hátralevő bérleti idő is nagy mértékben emelkedett 1,5 évről 4,6 évre.”

A ConvergenCE Hungary befektetési akvizíciót, helyi vagyon-, ingatlankezelési és projektmenedzsment szolgáltatásokat nyújtott az Europa Capital számára.

Robert Martin, az Europa Capital alapító partnere és közép-európai vezetője megjegyezte: 

„Két évvel ezelőtt úgy gondoltuk, hogy rendkívül jók a kilátások a budapesti irodai piacon. Miközben javultak a makrogazdasági mutatók, kevés irodafejlesztés volt kibontakozóban és magas minőségű belvárosi irodaterületből is hiány volt. Bíztunk benne, hogy dinamikus növekedés indul majd el mind a foglalkoztatás, mind a tőkepiac terén. Véghez vittük a stratégiánkat, ezzel nagy megtérülést biztosítottunk befektetőinknek. Továbbra is bízunk a budapesti irodapiac fejlődésében. ".
 
André Zücker, a KGAL befektetési alap ingatlanpiacért is felelős ügyvezető igazgatója hozzátette: "Nagyon jó okunk volt arra, hogy Budapestre is kiterjesszük az európai növekedési stratégiánkat. Úgy látjuk, hogy az európai irodapiacnak ez a része óriási potenciállal bír. "

 

 

ConvergenCE