Az év projektje: a Corvin Corner irodaház
 
2014 novembere óta két irodaház, egy logisztikai csarnok, egy sportlétesítmény, valamint négy hotelt adtak át Budapesten és vonzáskörzetében - ezek közül választották ki a Portfolio olvasói azt az 5 jelöltet, akik ringbe szállnak a Portfolio Property Awards "Év projektje" díjáért. A tegnapi Portfolio Property Investment Forum konferencia résztvevői hozták meg a végső döntést, a legsikeresebb ingatlanfejlesztésnek járó díjat a Corvin Corner irodaház nyerte el a Futureal fejlesztésében.


Közönségdíj: Horizon Development Szervita téri projektje

A konferencia egyik délutáni szekciójában a meghívott előadóknak mindössze 7 perce volt arra, hogy bemutassák új ingatlanfejlesztéseiket. A négy projekt közül a közönség szavazati alapján a Horizon Development Szervita téri projektje nyerte el a díjat.
Az év irodabérleti tranzakciója: Nokia Networks - Futureal ingatlanfejlesztő
 
Az év legnagyobb volumenű irodabérleti tranzakcióját a Nokia Networks írta alá a Futureal ingatlanfejlesztő céggel, az ügyletet az Eston képviseletében kötötték meg. A bérlő várhatóan 2016 végén foglalhatja el 25 ezer négyzetméteres irodáját a Corvin Sétány negyedik ütemében, melynek neve Technology and Science Park lesz.


Az év befektetési tranzakciója: MOM Park Bevásárlóközpont & Irodák eladása
 
Július 31-ével került új tulajdonoshoz a MOM Park Bevásárlóközpont és a hozzá tartozó MOM Park Irodák, a Váci út elején található Westend Business Center Irodaház és az EMKE Irodaház. A több mint 90 ezer négyzetméteres portfólió új tulajdonosa egy nemzetközi befektetési konzorcium, amelyet a WING, az amerikai Morgan Stanley ingatlanbefektetési részlege, a Morgan Stanley Real Estate Investing és az osztrák CC Real alkotnak. Az eladót (AEW Europe) a JLL, a vevőt Cushman & Wakefield képviselte.
Chris Bennett Memorial Prize: Barbora Dermekova, JLL


Chris Bennett, a magyar ingatlanpiac egyik meghatározó alakja, az RICS Magyarország első elnöke 2014 áprilisában hunyt el, a nevében alapított emlékdíjat az idén először osztotta ki az RICS. A díjat az ingatlanos szervezet az az új közép-kelet-európai tagja kapja, aki az évben a legmélyebb benyomást tette a vizsgáztatókra. A Chris Bennett Memorial Prize első nyertese Barbora Dermekova MRICS, a JLL értékbecslője, a díjat John Verpeleti FRICS adta át.

 

 

Portfolio.hu