A koncepció elveti a klasszikus felfogást, amely szerint egy irodában mindenkinek saját asztala van ahol minden nap 8:00-16:00 között dolgozik; ehelyett rugalmas és a tevékenységekhez igazított munkakörnyezet kialakítására van szükség, figyelembe véve a szervezet és a munkatársak igényeit, illetve az egyes feladatok elvégzéséhez szükséges fizikai környezetet és a technológiai igényeket.  A Kinnarps napjaink igényeihez legjobban alkalmazkodó irodakialakítási megoldása a Next Office TM – Activity Based Working koncepció már hazánkban is elérhető. Az ennek megfelelően kialakított terek és irodai megoldások március végétől megtekinthetőek a megújult Kinnarps House-ban.


A Kinnarps budapesti bemutatóterme 2006-ban költözött a Váci úti irodafolyosón elhelyezkedő Kinnarps House-ba. Az elmúlt években, a piaci fejlődéssel szinkronban sokat változott ez a kétszintes bemutatótér, de a technológiai fejlődés és a munkavégzési módszerek megváltozása, a megújult termékportfólió, valamint az Activity Based Working koncepció bemutatásának igénye a magyarországi bemutatóterem, konferenciaközpont és irodatér átalakítást is szükségessé tette.


„ Amikor budapesti bázisunk átalakításáról döntöttünk számtalan szempontot vettünk figyelembe: a munkatársak igényeit, az értékesítési tevékenységünk támogatását, valamint az Activity Based Working koncepció gyakorlati alkalmazását is, ám ugyanilyen aspektus volt, hogy amikor a hozzánk látogatók belépnek irodaházunkba, úgy érezzék, hogy Skandináviába csöppentek. Lényeges volt ezért a fogadó- és recepciós tér megújítása, valamint Svédországra jellemző belsőépítészeti elemek elhelyezése. A bemutatótermünk közepén áll például egy fa, körülötte padokkal. Ez funkcióját tekintve egy világítótest, ugyanakkor a természet és a környezettudatosság szimbóluma is, nem utolsó sorban pedig benne van a Kinnarps történelme, hiszen cégünk egy erdő és mezőgazdasági terület közvetlen környezetében kezdte el működését.”- mondta el a Soltész Tiberius, a Kinnarps magyarországi irodájának vezetője.


A folyamatosan fejlődő mobil technológia azt jelenti, hogy bárhol és bármikor tudunk dolgozni, ez pedig megváltoztatja a munkavégzési módszereinket és annak helyszínét is, vagyis az irodákat. Ez szükségessé tette az iroda fogalmának újragondolását. Felmérések is igazolják, hogy a személyes munkaállomások iránti igény csökkésével előtérbe kerültek a rugalmasan alakítható, inspiráló munkakörnyezetek.  A 21. századi elvárásoknak megfelelő munkakörnyezet kialakítása a változásról szól, amely az enteriőrön túl más területeket is érint.


„Az, hogy a jövő tevékenységalapú munkakörnyezetére váltunk, nem a bútorozásról szól – mi magunk is felhasználtuk a 8 éves bútorainkat az új terek kialakításához –, hanem magáról a változásról. A változás három területre terjed ki: a fizikai környezetre, a digitális környezetre és a szervezetre/vezetésre. A változásért a vezetőség a felelős, de a folyamatban mindenkinek részt kell vennie. A vezetőség már nem irányít, a szervezet működésének alapja a bizalom: új módszereket kell találni a teljesítmény mérésére, és a munkaidő, mint fogalom is megváltozik. Mi a Kinnarps-nál a holisztikus design koncepciókban hiszünk, amelyek figyelembe veszik a fizikai környezetet, a szervezeti kultúrát, annak struktúráját és vállalati célkitűzéseket, az információ-technológiai fejlődést és legfőképpen a kollégákat, mint individuumokat.” - folytatta Soltész Tiberius.


A tevékenység alapú munkavégzés amellett, hogy teljesen testre szabható megoldást nyújt az egyterű irodák sokak által tapasztalt problémáira, úgymint a zaj, a személyes tér és a koncentrált munkavégzésre alkalmas környezet hiánya, megőrzi annak pozitív hatásait is: a hatékony információáramlást, a helytakarékosságot, a flexibilitást, a bővíthetőséget. Lényege abban rejlik, hogy a különböző munkafeladatok különböző környezetben végezhetők el a legoptimálisabban, persze egyes tereknek lehet több funkciója is.
„ A tevékenységekre szabott irodát leginkább az otthonunkhoz tudnám hasonlítani: a konyhában főzünk, esetleg étkezünk, mindeközben beszélgetünk családtagjainkkal; a nappaliban kikapcsolódunk, feltöltődünk, vendégeket fogadunk; a fürdőszobában tisztálkodunk, esetleg a kádban fekve feltöltődünk; a hálóban alszunk. Ahogy az említett terek az egyes családok igényeinek és szokásainak megfelelően vannak kialakítva, éppen úgy kell az Activity Based Working koncepció szerint kialakított irodákat a szervezet igényeire szabni.” – magyarázta Soltész Tiberius.


A koncepció alkalmazását éppen ezért vállalati szintű felmérés előzi meg, mellyel a Kinnarps beazonosítja az egyes munkavállalók, szervezeti egységek tevékenységeit és ahhoz kapcsolódó igényeit és ennek figyelembevételével alakítja át a tereket. Emellett segíti a vállalatok vezetőit abban, hogy megfelelő kommunikációval támogathassák munkatársaikat az új körülményekhez való alkalmazkodásban és annak hatékony használatában. A felmérést egy, a Kinnarps által fejlesztett mobilalkalmazás segíti, amely alkalmas az átalakítást követő monitorozásra is.


A Next Office TM – Activity Based Working koncepció több előnyt biztosít a vállalatok számára. Egyrészt optimálisabb helykihasználást, mely jelentős költségmegtakarítást eredményez; másrészt változatos, ezáltal inspiráló munkakörnyezetet teremt a munkatársak számára, mely növeli a hatékonyságot, segíti a kreatív gondolkodást és csökkenti a stresszt.


Megújult a Jarl Konferenciaközpont


„ Azt vettük észre, hogy egyre nagyobb az érdeklődés a magas minőségű rendezvényhelyszínek, így a Jarl Konferenciaközpont iránt is. Ügyfeleink a magas minőség, flexibilitás, modern technikai felszereltség, kényelem, személyre szabhatóság és kiváló akusztikai megoldások szempontjait említették. A konferenciaközpont közvetlenül a bemutatótermünkhöz kapcsolódik, ezért kézenfekvő volt, hogy a showroom és a szemináriumi tér találkozásánál egy területet hozzunk létre, amelyben a konferenciaközpontba érkező vendégeink szükségletei, munkatársaink igényei, valamint a bemutatótermi funkciók egyaránt érvényesülnek.”- mondta el Soltész Tiberius.
Aki az irodai környezetből kilépve, külső helyszínen szeretne meetinget, tréninget, konferenciát rendezni, lehetősége van kipróbálni a Next Office TM – Activity Based Working elvén működő innovatív Kinnarps enteriőröket a Jarl Konferenciaközpontban is.  Három különböző méretű és stílusú, kiváló minőségű bútorokkal berendezett és teljesen felszerelt terem bérelhető itt, a közepes meeting room mérettől a 120 fős konferenciateremig. A szünetek közbeni feltöltődést pedig „skandináv nappali”, „reptéri lounge” és könyvtár ihlette terek biztosítják. Ha pedig gyorsan el kell küldeni egy E-mailt többféle hot-desk munkaállomás is a vendégek rendelkezésre áll.
„A legtöbben úgy gondolkodnak a munkakörnyezet kialakításáról, hogy szeretnének valami igazán újat és kreatívat, de valójában nincs konkrét elképzelésük. Megújult bemutatótermünkkel és konferenciaközpontunkkal éppen ezen szeretnénk segíteni, hiszen itt ügyfeleink számos innovatív megoldást láthatnak élőben, mely segít abban, hogy megtalálják saját vállalatuk számára a megfelelő irányt. Amellett, hogy megtekinthetik legújabb bútorainkat és elrendezési ötleteinket, munkatársaink segítségükre lesznek abban is, hogy az iroda fizikai átalakításával párhuzamosan hogyan lehetséges olyan szervezeti fejlesztéseket is megtenni, melyek segítségével minden vállalkozás rugalmasabban alkalmazkodhat a 21. századi elvárásokhoz.” – tette hozzá Soltész Tiberius.

 

Kinnarps