A WING a társadalmi felelősség jegyében kiemelt küldetésének tekinti a gyermekek, fiatalok felkarolását, ebbe a szerepvállalásba illeszkedik szervesen a SOS Gyermekfalvak támogatása is.
Ötmillió forintos adománnyal támogatja az SOS Gyermekfalvakat a WING Zrt. Az SOS Gyermekfalvak 400, szülők nélkül élő gyereknek biztosít szerető és biztonságos otthont, olyan gyerekeknek, akiket ki kellett emelni a családjukból bántalmazás, elhanyagolás, a szülők szenvedélybetegsége, vagy egyéb problémák miatt. Az SOS-ben a gyerekek nevelőszülőknél, családias környezetben, családi házban nőhetnek fel. A WING Zrt. támogatása három ilyen ingatlan egész éves fenntartására elegendő, így akár 15-18 nevelőszülővel élő gyermek ellátását teszi lehetővé.

„Magyar vállalatként kötelességünknek érezzük, hogy aktívan tegyünk a környezetért, ahol dolgozunk, illetve, hogy a társadalmi felelősségvállalás tekintetében is kivegyük a részünket. Míg munkánk során ingatlanokat, például irodákat, munkahelyeket, vagy lakásokat hozunk létre, addig az SOS Gyermekfalvak támogatásával közvetett módon, a saját eszközeinkkel vállalunk részt abban, hogy arra rászoruló gyermekek szerető otthonban élhessenek” – mondta Noah Steinberg, a WING Zrt. elnök-vezérigazgatója. Hozzátette: a társadalmi felelősségvállalás jegyében a WING kiemelt küldetésének tekinti a gyermekek, fiatalok felkarolását és támogatását. Az elmúlt másfél évtizedben így többek közt adománnyal segítették a Madarász Utcai Gyermekkórházat, a lakótelepi gyermekszegénység felszámolásáért küzdő Jövőbarát Alapítványt, tavaly pedig az ország legjelentősebb tudományos diákfórumát, az Országos Tudományos Diákköri Konferenciát (OTDK) segítették anyagi juttatással. Ebbe a sorba szervesen illik az SOS Gyermekfalvak most bejelentett támogatása.

„Nagyon nagy segítséget jelent a WING támogatása, amely három SOS ingatlan teljes éves fenntartási költségét fedezi” – mondta Romet-Balla Ágnes, az SOS Gyermekfalvak adománygyűjtési- és kommunikációs igazgatója. Hozzátette: az SOS 134 országban van jelen, hazánkban pedig az egyik legelismertebb gyermekvédelmi szervezet, amely már 35 éve működik Magyarországon. Az SOS Gyermekfalvak egyik sajátossága, hogy a testvéreket nem szakítják el egymástól, ami jelentősen megkönnyíti a traumákat átélt gyerekek számára a beilleszkedést, hiszen általában a testvérek jelentik az egyetlen családi kapcsolatukat, ami fennmarad.

A WING a tervek szerint a dolgozók bevonásával további, az SOS Gyermekfalvakat támogató önkéntes programokat is szervez az idei évben.

 

WING