Az O1 Group Limited-nek eladott 15.954.891 törzsrészvény az UniCredit össz-részesedése volt a CA Immo-ban, ez 16,35% szavazati jognak felet meg, ami a tranzakcióval átszállt az új tulajdonosra.


A részvények összesen 15.954.887 darab bemutatóra szóló részvényt és 4 darab névre szóló részvényt tartalmaztak, melyek közül az utóbbiak mindegyike jogot biztosít tulajdonosának, hogy egy-egy tagot delegáljon a CA Immo felügyelőbizottságába. Az O1 Group Limited tájékoztatta a CA Immo-t, hogy jelenleg nem áll szándékában a CA Immo névre szóló részvényeihez kapcsolódó különleges jogait gyakorolni. A tranzakció akkor zárul le teljes egészében, ha a szokásos előzetes feltételek teljesülnek, például megszületik az összefonódás-ellenőrzési határozat; várhatóan 2014 novemberében .

„Örömmel üdvözöljük az O1-et új, kulcsfontosságú részvényesünkként” – mondta Dr. Bruno Ettenauer, a CA Immo vezérigazgatója. „Az O1 komoly szakértője a kereskedelmi ingatlanoknak, hosszú ideje ismert előttünk magas szintű szakmai tudásuk az ingatlanbefektetések területén” – tette hozzá a vezérigazgató.”

Az O1 tájékoztatta CA Immo-t, hogy szándékában áll, - közvetlenül vagy valamelyik leányvállalatán keresztül -  a CA Immo részvényesei körében önkéntes nyilvános vételi ajánlattételt lefolytatni, olyan mennyiségű törzsrészvény erejéig, ami, az UniCredittől megszerzendő törzsrészvényekkel együtt a CA Immo-ban való teljes részesedést, azaz az önkéntes vételi ajánlattétel időpontjában forgalomban lévő  összes részvény 26%-át jelenti, feltéve hogy az UniCredit-tel lebonyolítandó tranzakció sikeresen lezárul. Az önkéntes nyilvános vételi ajánlattétel során ugyanaz az ár lesz érvényben, mint amit az O1 Group Limited az UniCreditnek fizet, azaz 18,50 EUR törzsrészvényenként.

Az O1 Group Limited egy ciprusi székhelyű magán holdingtársaság, mely stratégiai beruházásokkal és vagyonkezeléssel foglalkozik, elsősorban az ingatlan, ipar és pénzügy területén. Tulajdoni részesedései közé tartozik az O1 Properties többségi tulajdona, amely Moszkva belvárosi részén elhelyezkedő nívós irodák egyik legnagyobb tulajdonosa a világon.
 

 

Zempléni