A színeknek nagy szerepe van a Boironnál, hiszen készítményei szirupos és tablettás kiszerelésen kívül különleges; golyócska formában is kaphatóak, melyeket színes, jellemzően zöld, kék, narancssárga és mályva színű, hengeres tubusba csomagolnak. A homeopátiás gyógyszer golyóbis formája inspirálta a tervezőket az iroda grafikai motívumrendszere kitalálásakor, a 3D forma sík vetülete pöttyözi az említett felszíneket.


KIINDULÓ PONT


A Boiron iroda középfolyosós rendszerű, melyről az egyik irányba az étkező és a raktár, a másik irányba cellás irodák nyílnak. A bejárattal szemben egyszerű, magas pulttal helyettesítik a szokványos recepciót, mivel a cég nem alkalmaz recepcióst, hiszen az asszisztensek látják el ezt a feladatot. Ezzel az aláíró ponttal egy légtérben található a nyitott asszisztensi iroda, egymással összeépített, „bench” típusú munkahelyekkel. A 4 fős, Herman Miller asztalokkal és székekkel berendezett kialakítást Actiu szekrényekkel bővítették.

 


A FALNAK PATTANT TENISZLABDA NYOMA


A nyitott térből nyílik a managing director iroda, melyben a Herman Miller - Sense asztalon, és a Sayl ergonomikus forgószéken kívül, Abak körasztalt helyeztek el. Az ügyvezető megbeszélést tarthat ezen a helyen a vendégekkel, amennyiben nem a folyosó átellenes sarkában lévő tárgyalóban fogadná őket. Az iroda fehér és sötétszürke falán, zöld pötty színesíti a teret, melynek életteli árnyalata a forgószék kárpitján is visszaköszön, így teremt összhangot az iroda terében. A különleges háttámlájú Sayl ülőbútor hálós szerkezetét a San Fransisco-i Golden Gate híd inspirálta, melyet három pontos Y-támasztékkal koronáznak meg tervezői.

 


PIROS PÖTTY


Az általános, cellás irodákat 2 fő használja. Herman Miller asztaloknál dolgoznak, Sayl ergonomikus székeken ülnek. A quality management iroda szürke falának semlegességét piros pöttyel élénkítik, a harmónia megteremtése érdekében az irodaszékek ülőlapján, és a szőnyeg árnyalataiban is a szürke szín jelenik meg.

 


BOIRON TÁRGYALÓ – VÁLTOZATOS ELRENDEZÉSSEL


A közlekedő végén elhelyezkedő tárgyalóban görgős, felhajtható asztallapos Actiu Trama tárgyalóasztalokat helyeztek el a tervezők, az Europa Design bútoraival. A bútorok változatos elrendezésének köszönhetően a helyiség funkciója is variálható; középre rendezett, összetolt asztalos elrendezés esetén 10 fő részére szolgál kényelmes tárgyalóként, míg soros ültetéssel, akár 12 fő használatára alkalmas oktatóteremmé alakítható a tér. A fehér háttámlájú, szánkótalpas Sayl tárgyalószékekkel harmóniát teremt a falba épített, magasfényű falpanel.


TÖBB MINT “HÉTPETTYES”


Az irodában használt pettyes design, a közlekedő falán festett, színes körként kezdődik, mely az üvegajtón és az áttekintő ablakon homokfújt matricaként folytatódik – ez a grafika, áttetszőségének hála, az irodákból is látszik –, ahogy a tárgyaló sötétszürke falában lévő üvegajtón is. A pöttyös hatás, a tárgyaló élénkzöld színű EGE szőnyegén csúcsosodik ki – az antracit színű pettyek, egymást libasorban követve, levél motívumot formáznak –, mellyel a tervezők a golyóbis formájú, homeopátiás gyógyszerek természetes eredetére utalnak.
A Boiron iroda egyedi, a cég arculatát tükröző, pöttyös designjával, a tervezők, az Europa Design bútorait használva, ismét bebizonyították, hogy egy munkahely is lehet friss, fiatalos és életteli, ahol öröm dolgozni.


Irodabútor forgalmazó: Europa Design, belsőépítész tervező: Nietsch Márta, tervező-grafikus: Pojtli Brigitta