A 2018 elején megkezdett épületszerkezeti munkálatok mostanra értek véget a 10.000 négyzetméter bérbeadható területű H irodaépület szerkezetének befejezésével. Ezzel párhuzamosan 2018-ban a homlokzati munkálatok is elkezdődtek, amik e pillanatban is zajlanak a nyugati, valamint az északi homlokzati oszlopok telepítésével. A belsőépítészeti munkálatok nagy valószínűséggel 2018 februárjáig fejeződnek be, az A-kategóriás irodaépület átadása pedig 2019 második negyedévében várható. A korábbi Bonarka for Business irodaépületekkel ellentétben a H épület speciális gyalogos hidakkal fog közvetlenül kapcsolódni a fejlesztés következő eleméhez, az I épülethez. Az épület már a tervezési fázisban BREEAM ’Nagyon jó’ minősítést kapott, a végső minősítést pedig az építkezés és az egyes bérlők számára kialakított belsőépítészet befejeztével fogja megkapni.

“Egy új épület szerkezetének befejezése mindig egy lépéssel közelebb visz célunkhoz, amely ebben az esetben a krakkói irodaállomány további A-kategóriás, minőségi irodaépületekkel történő bővítése. A 2018-as lendületes kezdés után a bérlői aktivitás továbbra is erős maradt Lengyelországban, amelynek köszönhetően a kiadatlan irodák aránya 2018 második negyedévében 9%-ra csökkent Krakkóban. Többek között ezért is hiszünk Krakkó további fejlődésében, és folytatjuk a B4B projekt bővítését még két irodaépülettel” - nyilatkozta Beata Kokeli, a TriGranit lengyel ország-igazgatója és  asset management vezetője.

A B4B következő fázisainak, az I és J épületeknek az előkészítése már zajlik, egyenként szintén 10.000 négyzetméter bruttó bérbeadható területtel. Az épületek kivitelezése várhatóan 2019-ben és 2020-ban indul, amelyek jövőbeli átadásával a vállalat zászlóshajó projektje egy 95.000 GLA területű irodakomplexummá fog bővülni. Emellett szintén a közép-európai régióban található Silesia for Business irodafejlesztés kivitelezése is elindul jövőre, amely a lengyelországi Katowicében két fázisban fog megépülni, összesen 40.000 négyzetméternyi bérbeadható irodaterülettel. Mindeközben pedig a vállalat magyarországi projektje, a 37.000 négyzetméter GLA területű, egyedi formavilágú Millennium Gardens 2018 májusa óta már kivitelezés alatt áll. Az említett projektekkel a TriGranit futó és tervezett projektjei a közép-európai régió három városában összesen több, mint 107.000 GLA-t tesznek ki.

Bérlői hűségprogram

A 2017 nyarán indult Bonarka for Business bérlői hűségprogram kezdete óta egyre növekvő sikerrel folytatódik. A program szerves részeként az irodakomplexum bérlői szinte minden nap a helyi food truck ételbárok ízletes kínálatából választhatnak. Ezen felül októberben megrendezésre került a B4B Food Truck Day, ahol nem csak a B4B munkavállalók, hanem a városlakók is élvezhették a jobbnál jobb street food ételeket. Az őszi programsorozat részeként szeptemberben is több esemény zajlott, amik közül leginkább a nemzetközi Programozók Napja, illetve a B4B nap emelkedtek ki. A bérlői hűségprogram eseményei és az élénk közösségi média aktivitás eredményeképp a B4B Facebook oldal követőinek száma mára elérte az 1200 főt.

 

TriGranit