A hosszú távú ingatlanbefektetésekkel foglalkozó CPI Property Group nyilvánosságra hozta legújabb terveit és projektjeit a világhírű cannes-i Fesztivál Palotában rendezett MAPIC nemzetközi ingatlankiállításon.  Ezek között szerepel a budapesti Campona családi élményközponttá történő átépítése, a brnoi Královo Pole és a pilseni Olimpia bevásárlóközpontok kibővítése, valamint a lengyelországi Elblag városában lévő Ogrody bevásárlóközpontban található éttermi terület teljes újjáépítése.
 
A megújuló budapesti Campona lesz Magyarország első régiós életmódközpontja
A CPI Property Group a budapesti Campona átalakítási terveit bemutató exkluzív prezentációval tette emlékezetessé a 24. MAPIC nemzetközi ingatlan-szakkiállítás kezdetét. Az átépítés után a bérbe adható területek (GLA) aránya közel 60 %-kal lesz nagyobb, 41.000 m2-ről 70.000 m2-re fog emelkedni. A terület majdnem 30 %-a szabadidős tevékenységeknek ad majd otthont, és 15 % -át éttermek, gasztronómiai egységek foglalhatják majd el. A fennmaradó 55 % ad majd helyet kereskedelmi tevékenységnek. Az átépítési tervek között szerepel a Campona új gasztronómiai része felett egy panoráma tetőterasz és egy 30.000 m2-es park kialakítása is.
„Komoly energiát fektettünk abba, hogy megértsük a vásárlók és a központ látogatóinak változó igényeit és vágyait. Az új Camponát a jövő bevásárlóközpontjának képzeljük el, az első inspiráló életmódközpontnak, amely tökéletes körülményeket teremt egy családi kiruccanáshoz: itt egyaránt vásárolhatnak és szabadidejüket is tölthetik az emberek.” – mondta el Renata Kodadova, a Campona kereskedelmi vagyongazdálkodási részlegének vezetője.
 
Két bevásárlóközpont is nagyobb lesz a Cseh Köztársaságban
Két bevásárlóközpontot is kibővít a CPI Property Group Csehországban. Az első, a brnoi Královo Pole-i központ lesz, ahol a tervezett bővítés szerint nem csak megnagyobbítják az épületet, hanem a Cseh Köztársaság legmodernebb ilyen típusú központját hozzák létre. A munkálatok várhatóan éveken át tartanak majd.
A másik központ, amelyet a cégcsoport átépít, a pilseni Olimpia bevásárló központ. A kibővített helyen új bérlők és új márkák várják a vásárlókat a jövőben. A központban nagyobb területet kapnak az éttermek, vadonatúj, hatalmas gyermektér és még több parkoló kap majd helyet. Az átépítés után az Olimpia egy 21. századi, regionális életmód központ lesz.
 
A lengyel Ogrody bevásárlóközpontban új gasztro- és pihenőzónákat alakítanak ki
A CPI Property Group Észak-Lengyelországban, az Elblag városában található Ogrody bevásárlóközpont meglévő ételudvarát bővíti ki és alakítja át. Természetes anyagok felhasználásával új relaxációs területeket is kiépítenek, amelyet sok zöld növénnyel tesznek kellemesebbé. Az átalakítást azon legújabb trend szerint hajtják végre, amely azt mondja, hogy a látogatók élvezik és értékelik, ha autentikus és vonzó környezetben fogyaszthatnak friss és változatos ételeket.
A Cushman and Wakefield egy 2017 áprilisi kutatása kimutatta, hogy a bevásárlóközpontok ételkínálata egyre nagyobb jelentőséggel bír a látogatóknál. A kutatás arra is rámutatott, hogy átlagosan 5-ről 10 %-ra nőtt a bevásárlóközpontokban a más célra szánt területek éttermi részként való felhasználása, és ez a szám 15 %-ra is emelkedhet a jövőben.


CPI Property Group