Aláírták a TriGranit ingatlan-portfólió jelentős részének eladásáról szóló megállapodást a TPG Real Estate-tel, a nemzetközi magántulajdonú befektetetési vállalat, a TPG ingatlanrészlegével. A tranzakció érinti a TriGranit teljes lengyel és szlovák portfólióját, valamint a magyarországi és a horvát projektek egy részét, illetve a TriGranit platformot. A TPG feltett szándéka, hogy további források biztosításával a régió legnagyobb ingatlanbefektetési, -fejlesztési és -üzemeltetési vállalatát hozza létre. Az ügyletben nem érintett a WestEnd City Center és több más TriGranithoz kötődő projekt sem. A TriGranit jelenleg Demján Sándor, Csányi Sándor, Peter Munk és az osztrák tőzsdén jegyzett Immofinanz AG tulajdonában van. A projekteket üzemeltető és felügyelő cég Gránit Management néven folytatja tevékenységét, a tranzakció zárása után az Immofinanz és Peter Munk részesedése kivásárlásra kerül Demján Sándor és Csányi Sándor által. A tranzakció pénzügyi és jogi zárási folyamata előreláthatóan ez év szeptemberében lezárul. Az érintettek a megállapodás további részleteit üzleti titokként kezelik, és nem kívánják nyilvánosságra hozni.

„A TriGranitot húsz éve alapítottuk, és mára a régió vezető ingatlanvállalatává nőtte ki magát. A TPG-t azért tartom jó partnernek, mert globális hátterével öregbítheti a TriGranit hírnevét. Komoly elismerés, hogy a régió egyik legnagyobb tőkeerejű befektetőjének választása a TriGranitra és csapatunkra esett Európában” – mondta Demján Sándor, a cég alapító elnöke.

 „A TPG Real Estate szaktudása és globális jelenléte segít minket abban, hogy stratégiailag fontos helyszíneken kereskedelmi és irodai létesítményeket vásároljunk, fejlesszünk és üzemeltessünk a jövőben” – tette hozzá Török Árpád, a cég vezérigazgatója.

„A TriGranit eladását követően vállalatcsoportunk Gránit Management néven folytatja tovább működését, a létesítmények üzemeltetése mellett újabb fejlesztésekben is gondolkodunk mind itthon, mind pedig újabb régiókban” – fűzte hozzá Demján Sándor, a TriGranit alapító elnöke. 

 

Trigránit