A BREEAM Excellent minősítést megcélzó, emberközpontú épület érdekessége és egyben fő vonzereje a körúti szárnyán kétszinten végig futó növényház, valamint a budai hegyekre néző panorámás skybar lesz.

Elindult a WING Zrt. legújabb irodafejlesztésének, a Liberty irodaháznak az építkezése. Magyarország első számú irodafejlesztő vállalkozása a hazai gazdasági növekedésre és a Budapesti irodapiac kedvező kilátásaira alapozza az építkezés megkezdésével kapcsolatos döntését. „A Telekom székház sikere és a környéken megvalósuló nagy állami és magán projektek miatt ma még inkább hiszünk a lokációban és jelentős potenciált látunk a környékben. Úgy gondoljuk, hogy van igény olyan kiváló közlekedési adottságokkal rendelkező karakteres, nagy volumenű, környezettudatos irodaházra Dél-Pesten, amelyet maximálisan a 21. századi munkavállalói kívánalmaknak megfelelően terveztünk.  A 2020-ig teljesen megújuló Népliget és környéke pedig tovább növeli az itt kialakulóban lévő irodanegyed vonzerejét.” – mondja Schőmer Norbert, a WING Zrt. irodafejlesztési vezérigazgató-helyettese.

A tervekben szereplő 42 ezer négyzetméteres, nyolcemeletes irodaház különleges megjelenésével, nyitott, de könnyen válaszfalazható irodakialakítási lehetőséggel, emberközpontú szolgáltatásokkal, nagyszámú parkolóhellyel és sok zöld felülettel ideális munkaterületet kínál a modern irodaházat kereső vállalatok számára. Az épület építészeti jellegét a homlokzaton elhelyezett színes „bagettek” és a belső zöld parkra néző, emeletenként egyedi formájú teraszok határozzák meg. Az irodaház alatt négyszintes mélygarázs épül, ahol több tucat elektromos töltővel ellátott 680 férőhelyes személyautó parkoló és 280 db biciklitároló kerül kialakításra, öltözőkkel és zuhanyzóval.

A Liberty lokációját tekintve a Könyves Kálmán körút - Albert Flórián út kereszteződésénél található, a budapesti nemzetközi repülőtérről és az M5 autópálya felől érkezők számára a belváros kapujában. Kiválóan megközelíthető autóval, tömegközlekedéssel, és a kerékpárútnak köszönhetően biciklivel is. A megújuló M3 metróvonal közvetlen és kényelmes kapcsolatot biztosít a belváros felé, az épület előtt elhaladó 1-es villamos a városon át kínál gyors alternatívát, a szemközti Népliget autóbusz-pályaudvarról és Ferencváros vasútállomásról pedig belföldi és nemzetközi járatok is indulnak.

Az épület a környezettudatosság jegyében a BREEAM Excellent minősítést célozza meg, ezzel az ország egyik legmagasabb BREEAM minősítésű épülete lesz. Az energiahatékonyság érdekében beépítésre kerülő technológiákon túl kerti csobogók, belső-és tetőkertek teszik egyedivé a Liberty-t. A legfelső szinten sétánnyal kialakított növényház, valamint panorámás skybar gondoskodik a feltöltődésről, a sportolni vágyóknak pedig tetőterasz, futó- és streetballpálya áll rendelkezésükre.

Az irodaház székháznak is kiváló, de mivel egyetlen irodaszintje majdnem 5,000 m2 alapterületű a legkülönbözőbb méretű, akár speciális bővülési igényekkel rendelkező vállalatok számára is optimális megoldást jelenthet, igény szerint szekcionálható, rugalmasan alakítható terekkel.  Az átadás 2021. második felére tervezett. Az irodaház iránt már most jelentős az érdeklődés. „A Liberty irodaházzal a WING egy újabb nagyszabású és ikonikus, a fejlődő városrészt meghatározó irodaépületet valósít meg Budapesten, a cégünktől megszokott magas minőségi, esztétikai és műszaki színvonalon” – mondta Schőmer Norbert.

A már megvalósult és a tervezett közterületi fejlesztéseknek köszönhetően a projekt üzleti atmoszférája mellett, a környék közszolgáltatások sorával gazdagodik. Befejeződik az M3 metróvonal és a Népliget metróállomás felújítása, ezzel egyidejűleg a környék közterei is megújulnak, ide sorolható a már elkészült Orczy Kert és a jövőre felújítandó, szomszédos Népliget is. A Népligetben outdoor sportlétesítmények (futópálya, teniszpályák), új éttermek, kávézók és kulturális létesítmények is elérhetőek lesznek, mint például az új Opera Műhely, Közlekedési Múzeum és konferenciaközpont. Ezen óriásberuházások újabb nagy lépéseket jelentenek a környék minőségi, városi atmoszférájának fejlesztésében. A Telekom székházat követően, a Liberty irodaház megvalósításával a WING újabb jelentős lépést tesz, hogy a budapesti irodapiac dél-pesti alpiacát meghatározó irodalokációvá tegye.


WING Zrt.