A kontinens legjobb kereskedelmi és lakóingatlanjait díjazták a múlt héten megrendezett 26. European Property Awards gálán a londoni Royal Lancaster Hotelben.

A Horizon Development fejlesztésében megvalósult Promenade Gardens irodaház érdemelte ki a Magyarország Legjobb Irodafejlesztésének járó díjat, valamint jelölték az Európa Legjobb Irodafejlesztését jutalmazó elismerésre is. A prémium hazai ingatlanfejlesztő folyamatban lévő Szervita Square Building projektje a Magyarország Legjobb Többfunkciós Fejlesztésének járó címmel gazdagodott.

Az ingatlanszakma legnagyobb presztízsű, széles körben elismert, világszerte több régióra fókuszáló ingatlanpiaci versenyén 45 kategóriában mérettettek meg a projektek, olyan szempontok mentén, mint az építészeti megoldás, műszaki kiválóság, szolgáltatási paletta, innováció, eredetiség és fenntarthatóság iránti elkötelezettség. A nevezéseket egy független szakértőkből álló 80 fős nemzetközi panel értékelte. Az elnökségi feladatokat az Egyesült Királyság Parlamentje Felsőházának tagjai, Lord Caithness, Lord Best, Lord Liverpool és Lord Thurso látták el.

A díjakat a Horizon Development társult partnere és fejlesztési igazgatója, Sasvári Gabriella vette át a verseny alapítójától és elnökétől Stuart Shield-től, valamint a zsűri elnökétől, Lord Caithness-től. Sasvári Gabriella hangsúlyozta: „Hatalmas megtiszteltetés számunkra, hogy mindkét aktuális projektünk kiérdemelte a zsűri elismerését ezen a nagymúltú nemzetközi ingatlanszakmai versenyen. A Promenade Gardens építészeti koncepciójának megfogalmazásakor elsődleges szempont volt számunkra, hogy egy design, műszaki tartalom, wellbeing és fenntarthatósági szempontok szerint egyaránt kiváló irodaházat hívjunk életre, és óriási öröm, hogy a zsűri egyöntetű véleménye visszaigazolta értékrendünket. A jelenleg kivitelezés alatt álló Szervita Square Building 2020 4. negyedévében kerül majd átadásra, és új szintre emeli a belvárosi luxus fogalmát Budapesten. Az, hogy már az épület elkészülte előtt a legjobbnak bizonyult a hazai többfunkciós fejlesztésekkel való összehasonlításban a csúcsminőségű építészeti megoldásoknak, valamint az iroda-, kiskereskedelmi- és lakófunkciók elegáns találkozásának köszönhető. Mi a Horizon Developmentnél ebben a szellemiségben tervezünk és építünk, a prémium építészeti minőség iránti folyamatos elkötelezettséggel.”

Az ERSTE Ingatlan Alap portfóliójába tartozó Promenade Gardens – a Magyarország Legjobb Irodafejlesztése kategória nyerteseként – jelölésre került az Európa Legjobb Irodafejlesztése díjra is, ahol további 5-csillagos nyertesekkel versenyezhet majd az alábbi régiókból: az ázsiai-csendes-óceáni térség, az Arab-félsziget, Afrika, Kanada, Közép- és Dél Amerika, a Karib-térség, az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság. Az eredményeket az IPAX GLOBAL konferencia elegáns díjátadó gáláján hirdetik majd ki december 2-án, a Savoy Hotelben, Londonban.

 

Horizon Development