A tevékenységeiket hosszú távú stratégiai együttműködésben végző társaságok eddig Budapest különböző pontjain, szétszórtan helyezkedtek el. A fejlődésükhöz szükséges nagyobb, rugalmasabb tér, a könnyen megközelíthető, dunai panorámás helyszín, valamint a szolgáltatási színvonal növelése érdekében választották az ORCO csoporthoz tartozó épületet – nyilatkozta a Drávanet Zrt. és partnereinek  - a bérlőket képviselő -  üzemeltetésért felelős vezetője. Olajos Gergely elmondta, a felek hosszú távú szerződést kötöttek, a bérbeadó rugalmas együttműködési konstrukcióval segítette a váltást.


Olajos Gergely közölte, szeptemberben összesen 110 fő kezdte meg az új helyen a munkát, ez a szám a most betelepülő cégek tervei szerint 10-20 százalékkal bővül még egy éven belül. A társaságok ezért már most előkészítik az új munkahelyekhez szükséges infrastruktúrát.


Budapesten a Váci út 188. (korábbi Budapest Bank székház) A-kategóriás irodaépület, a tulajdonos stratégiája szerint azonban a jelenleg nem A-kategóriás irodaházakban működő cégeket  is potenciális célközönségnek tekintik, lehetőséget kínálnak számukra a kedvező feltételek melletti magasabb szolgáltatási színvonal váltásra – hangoztatta Vojnár Zinaida az ORCO hazai értékesítési és marketing vezetője.


A Váci188 a nyitás után mind a nagy, több ezer négyzetméteres, mind a kisebb, 150-200 négyzetméteres irodaterületet kereső vállalkozásoknak megfelelő helyet nyújt. A szakember hozzátette, egy újranyíló irodaházba – főleg a mai piacon – nehéz első bérlőt találni. A Váci úti irodafolyosón a cégek általában a 6-800 négyzetméteres területeket keresik, ezért kiemelkedő eredmény, hogy az átlagosnál nagyobb, 1700 négyzetméteres felülettel sikerül újranyitni a Váci 188-at. A vezető elmondta, ez annak is köszönhető, hogy az ingatlan teljes egészében saját tőkéből finanszírozott, nincs mögötte banki hitel, így rugalmasabb hozzáállást tudnak képviselni a tárgyalások alatt.


Külföldi megrendelések révén bővül az Euronet


A Váci 188-ba beköltöző vállalkozások közül az egyik legnagyobb, 1,3 milliárd forintos árbevételű, 44 fővel dolgozó Euronet Zrt. a magyar piacon stagnálásra számít a CRM-rendszerek területén, ugyanakkor a nemzetközi projektek és új termékek bevezetésének köszönhetően mégis növekedésre van kilátás – nyilatkozta a cég vezérigazgatója. Balogh Levente hozzátette, a külföldi contact center megrendelések jelentősen bővülnek, amely 10 százalékos létszámnövelést tesz szükségessé. Mint elmondta, a Váci út környékén az irodapiaci kínálat alacsony az 1000-1500 négyzetméteres nagyságban, ezért is kezdeményezték az ORCO-nál a Váci188 újbóli megnyitását.


Üzleti ügyfelekre összpontosít a Drávanet


A másik beköltöző a több mint 60 irodaházban bérelt vonalas internetet nyújtó Drávanet Zrt. A társaság most az értékesítés területén kíván bővülni – nyilatkozta a társaság kereskedelmi igazgatója. Csizmadia Csaba aláhúzta, a Pécsről induló társaság irodaépületekben, kereskedelmi-szolgáltató központokban működő üzleti ügyfelek részére nyújt bérelt vonali internet, telefon és szerverhoszting szolgáltatásokat. A fővárosban az optikai nyomvonal hossza közel 100 km, míg Pécsett a 35 km-es optikai hálózat szinte az egész várost lefedi. A cég döntésében fontos szempont volt a jó közlekedés, valamint az üzleti ügyfelek színvonalasabb fogadásának, kiszolgálásának lehetősége, továbbá a közelség, ugyanis a korábbi, szintén Váci úti telephelyen marad az internetes fejállomás és szerverközpont. A 2011-re a legnagyobb, 100 százalékban magyar tulajdonú, alternatív internetszolgáltató tavalyi árbevétele meghaladta az 557 millió forintot.


Kkv-knak nyújt államilag támogatott hitelt az LMGL


Az infokommunikációs cégek mellett pénzügyi szolgáltatásaival települ az irodaépületbe az LMGL Invest Pénzügyi Zrt, amely 20 százalékos növekedést tervez főként a kis- és középvállalkozásoknak állami támogatással kínált hitelkonstrukciók közvetítésével – mondta el a két évvel ezelőtt életre hívott vállalat vezetője. Szalay Miklós Attila kiemelte, a több mint 2,7 milliárd forintos mérlegfőösszegű, magyar tulajdonú társaság az innovatív kkv-kat kívánja felpörgetni, köztük a Váci188-ba beköltöző cégeket.

 

Orco