A 2022 végén rendezett CRE Real Estate Awards eseményen “Future project of the Year” díjjal jutalmazott épület a tradíció és a korszerű technológiák ötvözésével garantálja a lehető legmagasabb minőségű munkahelyi környezetet augusztustól.

ACADEMIA és a csúcstechnológia

A 12 500 m2 nagyságú irodaház az utóbbi időben teljeskörű átalakításon ment keresztül, ahol mára már innovatív megoldásokkal és a lehetőségek széles választékával várja bérlőit és vendégeit. Az ACADEMIA megújulásának alkalmából a fejlesztő ConvergenCE az ott dolgozók fizikális-és mentális egészségének megőrzését és a professzionális munkakörnyezet megteremtését tűzte ki célul.
Az ötletek megvalósulását pedig a BUILDEXT-tel megálmodott, a régióban egyedülálló, csúcstechnológiával felszerelt építészeti és belsőépítészeti megoldások biztosították.
A komplexum mindeközben megszerezte a WiredScore-Gold tanúsítványát, hamarosan pedig az ingatlanszektor legnépszerűbb zöld minősítéseivel is büszkélkedhet, mint a BREEAM, WELL és Access4you.

Lobby-k teljes pompában

A tradicionális szárnyban elhelyezkedő Duna-parti lobby új burkolattal és tapétával született újjá, a mennyezet pedig még egy egyedileg gyártott réz színű borítást is kapott. A légkezelő gépeket felújították, új LED világítást építettek ki és a fogadótérben hamarosan a MOME-n végzett hallgatók művészeti alkotásait is megcsodálhatják a látogatók.
Az új recepciós pultok és a legmodernebb technikával ellátott beléptető kapuk is megkapták végső helyüket mindkét szárnyban.
A két lobby tere összenyitásra került, ezáltal jóval tágasabb és modernebb tér alakult ki, így a szolgáltatások elérhetővé válnak mindkét szárny bérlői számára.

A modern szárnyban lévő lobby is teljesen megújult

Az Akadémia utcára nyíló lobby azonos burkolatot kapott a tradicionális oldaléval, a konferencia termet pedig egy üvegfallal választották le a lobby térből, amely tovább növeli az épület szolgáltatásainak tárházát.
A konferenciaterem audiovizuális technikáját júliustól építik be, így a 12-60 fős létszámú megbeszélések, rendezvények esetén itt is szintén a legkorszerűbb technológiákkal találkoznak az ACADEMIA vendégei.
A fenntarthatóság jegyében a fejlesztő megtartotta a korábbi mészkő burkolatokat, melyek visszaépítésre kerültek a felújítás során.

Parkolás kettő vagy négy keréken

A föld felszíne alatt is innovatív megoldásokban és teljes felújításban gondolkodott a fejlesztő, ahol a modern ötletek és digitális elemek szintén nagyobb hangsúlyt kaptak.

●    A mélygarázsba való legkönnyebb bejutást új gyorskapuk és rendszámfelismerő rendszer segíti, amely már hivatalosan is működésbe állt.
●    A mélygarázs megvilágításáról új, mozgásérzékelős LED lámpák gondoskodnak, míg a négy szint műgyantázási és festési munkálatai szintén elkészültek.
●    A két keréken közlekedőknek külön öltözőket és számos biciklitárolót alakítanak ki, ami szintén megkönnyíti a munkavállalók komfortos munkába jutását.

Újdonságok tetőtől-talpig

A legkorszerűbb megoldásokkal öltöztetve a felvonók is felújításra kerültek mindkét szárnyban, még a tükrökbe is digitális kijelzők lettek beszerelve. A legfelső szintet lifttel megközelítve szembetűnő újdonság a tetőre felkerült hőszivattyú, amelynek különleges beemeléséről még drón videót is készítettek a kivitelezők.

Az ACADEMIA tervezői és kivitelezői, figyelve a gyönyörű épület történelmi és építészeti sajátosságaira, egyszerre tartották szem előtt a látványos és modern kivitelezést, valamint a minél felhasználóbarátibb megoldásokat. A munkálatok hamarosan befejeződnek, így az impozáns Duna-parti épület augusztus első hetében már teljes pompájában díszeleghet a főváros egyik legszebb környékén.

 

ConvergenCE