Az IMMOFINANZ magyarországi ingatlanjai a társaság teljes portfóliójának 10,2%-át teszik ki. A 26 ingatlan könyv szerinti összértéke 503,5 millió euró. Az elkészült beruházások portfóliója 8 irodaépületből (a teljes irodaportfólió 7,8%-a) és 14 kiskereskedelmi célú ingatlanból (a teljes kiskereskedelmi portfólió 12,5%-a) áll. A magyarországi portfólió bérbeadottsági mutatója 96,2%.  
 
Az IMMOFINANZ bérletidíj-bevételéból, valamint ingatlankezelésből és ingatlanértékesítésből származó eredménye a Covid19-válság ellenére növekedett 2020 első három negyedévében. A működésből származó cash flow (FFO 1) 89,2 millió eurós (adólevonások előtti) összege csupán kissé maradt el az előző évitől. A 2020 első negyedévi kötvénykupon-kifizetés miatti korrekciót figyelembe véve az FFO 1 összege 10,1%-kal, 92,4 millió euróra emelkedett. A 2020 harmadik negyedévében végrehajtott tőkeműveletek nyomán javult a tőkeellátottsági mutató, és 38,4%-ra csökkent a hitelfedezeti arány (LTV). A szeptember végi 601,9 millió eurós stabil készpénz-pozíció az októberben kiadott benchmark-kötvény és egy lehívatlan hitel miatt mintegy 1.2 milliárd euróra erősödött. Az IMMOFINANZ tehát rendkívül stabil pozícióval rendelkezik ahhoz, hogy kezelje a jelenlegi válságot, és kiaknázza a jövőbeni növekedési lehetőségeket.
 
„Az IMMOFINANZ is szembesült a Covid19-világjárvány következtében fellépő kihívásokkal. Mind az üzemeltetés, mind pedig a tőkegazdálkodás terén számos intézkedést hajtottunk végre az elmúlt hónapokban a negatív hatások minimumra szorítása és a vállalat ellenállóképességének további növelése érdekében. Bérlőink szilárd és megbízható partnereként, bizonytalan időkben is képesek vagyunk sikeres tranzakciókat végrehajtani – amint ezt egy németországi ingatlanunk rendkívül nyereséges eladásával is bizonyítottuk. Stabil mérlegpozíció és több mint 1 milliárd euró likvid tőke birtokában optimális pozícióval rendelkezünk ahhoz, hogy tovább növekedjünk és kiaknázzuk a válságból adódó új lehetőségeket” – mondta el a társaság fejlődésével kapcsolatban Ronny Pecik, az IMMOFINANZ vezérigazgatója.

 

IMMOFINANZ