A cég a döntést stratégiai szinten hozta meg, mellyel célja, hogy házon belül tartson egy olyan kritikus fontosságú tevékenységet, amely alapjaiban határozza meg az általa nyújtott szolgáltatások minőségét és hatékonyságát, ezáltal a befektetések jövedelmezőségét az épületek tulajdonosai és bérlői számára.

A 28 ezer négyzetméternyi irodafelületet kínáló Népliget Center az első olyan irodaház, amely a Lodge & Partners befektetési vagyonkezelő társaság portfóliójából saját üzemeltetésbe került. A budapesti székhelyű cég szerint, amely intézményi befektetők megbízásából, kereskedelmi ingatlanokat is kezel, az L&P számára kiemelt szempont volt, hogy ezzel a tevékenységgel bővítse szolgáltatásai körét, összhangban a társaság növekedési terveivel.

„Az ügyfeleink befektetéseinek jövedelmezőségét fundamentálisan határozza meg a professzionális és hatékony  ingatlankezelés, ami bérlőink számára a bérelt helyiségek, illetve azok közvetlen környezetének lehető legteljesebb körű kihasználhatóságát eredményezi. A vagyonkezelő részlegünk kialakítása a saját magunkkal szemben támasztott magas minőségi elvárások üzleti sikerünk zálogát jelentik. A COVID-19 járvány megmutatta, hogy az ingatlankezelésnek is magas szinten kell alkalmazkodnia a bérlők igényeihez. Az új üzletág elindítása professzionális csapatunk bevonásával, elengedhetetlen ahhoz, hogy egyszerre tudjunk megfelelni a bérlők és befektetők egyre magasabb szintű elvárásainak.”  - indokolta a döntést Jake Lodge társalapító az új területre való terjeszkedés kapcsán.

A Lodge & Partners ingatlan-üzemeltető csapatát Kovács Norbert vezeti, szakmai partnere pedig Fekete Andrea lesz, mindketten a BNP Paribas Real Estate-től érkeztek, ahol mind az üzemeltetés, mind pedig a vagyonkezelés terén évtizedes tapasztalatra tettek szert, professzionális cégkultúrában dolgoztak, szakértelmük és a kiválóságra való törekvésük elsődleges szempont volt.

A Lodge & Partners tervezi szolgáltatási csomagjának bővítését harmadik felek számára és az ingatlankezelési üzletág elindítása ennek a bővítésnek a sarokköve. „Nem áll szándékunkban általános ingatlankezelési szolgáltatásokat nyújtani, inkább személyre szabott megoldásokat kínálunk ügyfeleinknek, akik azt az egyedi hatékony és dinamikus szolgáltatást tudják értékelni, amit az L&P képes nyújtani” – tette hozzá a cég társalapítója, Célestin Huot-Marchand.

Az intézményi befektetők vagyonát kezelő társaság alapítása óta folyamatosan növelte kezelt vagyonát, és ma négy kereskedelmi ingatlanból álló, mintegy 68.000 négyzetméteres portfóliót kezel. A Dorottya Udvar, Népliget Center, Krausz Palota és Ullmann Palota mind A kategóriás kereskedelmi ingatlanok.

 

Lodge & Partners