A legnagyobb ingatlanbefektetési tanácsadók egyikeként a CBRE a legtöbb nagy jelentőségű tranzakcióban részt vett, így piaci részaránya a legnagyobbak között volt 2013-ban. „2013 az egyik legaktívabb és legizgalmasabb esztendő volt a CBRE számára.

Régiós tőkepiaci csapatunk 1,2 milliárd eurónyi befektetésben vett részt, köztük az ausztrál Charter Hall lengyelországi portfoliójának eladásában a Tristan részére, a krakkói bevásárlóközpont, a Galeria Kazimierz Invesco általi megvásárlásában, a cseh Andel Park GLL általi megszerzésében vagy a legnagyobb magyar ügyletben, amelynek során a görög Bluehouse megvette az Infopark E irodaépületet.” – mondta Mike Atwell, a CBRE közép-kelet-európai tőkepiacokért felelős vezetője. A CBRE határokon átnyúló befektetésekért felelős csapata teljes régiós áttekintést nyújt ügyfeleinek, és együtt dolgozik a CBRE helyi tőkepiaci szakértőivel.

A csapat 30 magasan képzett tanácsadóból áll, akik teljesen integrált szolgáltatásokat nyújtanak Ausztriában, Csehországban, Lengyelországban, Magyarországon, Oroszországban, Romániában és Szlovákiában. A CBRE tőkepiaci csapatával együttműködve intézményi befektetők, ingatlantársaságok, jelentős vagyonnal rendelkező magánszemélyek és nemzetközi befektetők részesülnek objektív, a vásárlásra vagy eladásra vonatkozó befektetési tanácsokkal, és így a stratégiai portfolió-tanácsadás segítségével maximalizálhatják befektetéseik értékét. „Nagyon jól kezdődött számunkra az év, és hamarosan bejelenthetünk néhány igazán jelentős tranzakciót. Jelenleg többek között a Liebrecht & Wood és a BBI Development megbízásából a varsói Plac Unni eladásán dolgozunk.

A csapatunkban kiskereskedelmi, irodai és logisztikai ingatlanokra specializált szakértők dolgoznak, akik a közelmúlt számos jelentős befektetési tranzakciójában részt vettek. Az ügyletekben megszerzett tapasztalataik révén megismertük a befektetői közösség tagjainak befektetési jellegzetességeit, elnyertük bizalmukat.” – tette hozzá Mike Atwell.

Investment Market in CEE: http://www.youtube.com/watch?v=cTxeYX2i1v4&feature=youtu.be

Investment Market in Poland: http://www.youtube.com/watch?v=r1cGPzo3Fr0&feature=youtu.be

 

 

CBRE