Az akvizíciók, eladások és új ingatlanok hatásával korrigálva a látogatók száma 4,8%-kal, 128 millió főre nőtt. Az IMMOFINANZ kiskereskedelmi parkjaiban és bevásárlóközpontjaiban működő kiskereskedelmi cégek közel 5,0%-os bruttó árbevétel-növekedést értek el éves szinten.

„Ezek a kimagasló látogatottsági és árbevétel-mutatók igazolják a kiskereskedelemben követett ügyfélközpontú márkapolitikánk sikerét. A 2018-ban mért 142 millió látogató megközelíti négy fő piacunk – Ausztria, Németország, Lengyelország és Csehország – teljes lakosságszámát” – mutatott rá Dietmar Reindl, az IMMOFINANZ operatív vezérigazgató-helyettese. „Az egy négyzetméterre jutó átlagos árbevétel alapján a STOP SHOP és VIVO! ingatlanokban működő kiskereskedelmi egységek mintegy 1,6 milliárd euró árbevételre tettek szert az elmúlt évben.”

Ezt a pozitív eredményt az IMMOFINANZ kiskereskedelmi ügyfelektől származó korrigált bérletidíj-bevétele is tükrözi. Az akvizíciók, eladások és új ingatlanok hatásával korrigált bérletidíj-bevétel 4,1%-kal nőtt 2018-ban.

„Bérlőink nagyra értékelik a STOP SHOP és VIVO! ingatlanok egységes, decentralizált kialakítását. A kilenc országban működő és mindenütt elismert koncepció kedvező ár-érték arányban kiváló minőséget kínál” – jelentette ki Gerald Grüll, az IMMOFINANZ kiskereskedelmi szektorért felelős vagyongazdálkodási vezetője. A legnagyobb kiskereskedelmi bérlők között olyan ismert márkák találhatók, mint a H&M, a C&A, a Deichmann, a KiK, a dm, a Takko, a JYSK, az LPP, az Inditex Csoport, a CCC, a Pepco és a NewYorker.

Sikeres felvásárlások és erős márkák az újonnan megnyitott és máris teljes egészében bérbe adott ingatlanokban

2018-ban két IMMOFINANZ fejlesztési projekt zárult teljesen bérbe adott ingatlanokkal: a pozarevaci és a vrsaci STOP SHOP Szeribában, összesen mintegy 15 500 négyzetméter alapterületen. 2018 novemberében az IMMOFINANZ nyolc kiskereskedelmi park akvizícióját jelentette be Szlovákia, Szerbia és Horvátország területén, amelyek még nem szerepelnek a 2018 látogatottsági adatokban. A STOP SHOP portfóliót jelenleg kilenc ország 80 ingatlanja alkotja, összesen 564 ezer négyzetméter bérbeadható alapterülettel és 98,8%-os foglaltsággal. Az IMMOFINANZ tíz VIVO! bevásárlóközpontjának összesített alapterülete közel 304 ezer négyzetméter, foglaltsága pedig 97,9%.

Lengyelországban és Szerbiában jelenleg egy-egy STOP SHOP helyszín áll fejlesztés alatt: a siedlcei és a Sremska Mitrovica-i kiskereskedelmi parkok, együtt mintegy 18 ezer négyzetméter bérbeadható alapterülettel.

Az IMMOFINANZ kiskereskedelmi ingatlanjai

2018 december végén a kiskereskedelmi portfólió 93 ingatlant foglalt magában, amelyek Ausztriában, Csehországban, Magyarországon, Szlovákiában, Romániában, Lengyelországban, Szerbiában, Szlovéniában és Horvátországban találhatóak. A portfólió értéke elérte az 1.47 milliárd EUR-t. Ebből 10 VIVO! és 80 STOP SHOP bevásárlóközpontként működik.  A teljes bérbeadottsági mutató 98,2%.

A STOP SHOP kiskereskedelmi parkok kiváló ár-érték arányban kínálják a termékek széles választékát.  Jól megközelíthető helyszíneken könnyű parkolással a mindennapokhoz szükséges egyszerű bevásárlási lehetőséget kínálnak az ártudatos vásárlóknak.  A VIVO! bevásárlóközpontok az egész család számára gondtalan vásárlási élményt, valamint számos szórakoztató és szabadidős tevékenységet kínálnak.

 

IMMOFINANZ