A kész irodákban az alapterület 40%-át új vagy kibővített szerződések, 60%-át pedig a meglévő bérlőkkel meghosszabbított szerződések keretében adták bérbe.

„Az elmúlt évben számos intézkedést hoztunk irodai ingatlanjaink bérbeadottsági szintjének emelésére, például célzott beruházásokkal javítottuk kínálatunk minőségét. A most bejelentett számok visszaigazolják e lépések sikerét” – nyilatkozta Oliver Schumy, az IMMOFINANZ vezérigazgatója. „Határozott ügyfélközpontúságunk és az irodai szegmensben végrehajtott további innovációk az előttünk álló negyedévekben is biztosítják a bérbeadottság tartós növekedését.”

Az előzetes adatok szerint a 2015/16-os pénzügyi év során Szlovákiában történt a legnagyobb növekedés az irodabérletek terén. Itt a kiadható alapterület mintegy 51%-át fedik le új szerződések és szerződésbővítések. Magyarország a második helyen áll (48%), majd Németország (36%) és Románia következik (31%). Az újonnan kötött bérleti szerződések 61%-a (volumen alapján számítva) legalább öt évre szól.

A legnagyobb új bérleti szerződéseket a düsseldorfi Medienhafen üzleti negyedben írták alá, ahol a trivago és az Uniper 26 000, illetve 28 000 négyzetméternyi irodateret vett bérbe új cégközpontja számára.

 

Immofinanz