A megnyitón Nyulász András a Menedzserek Országos Szövetsége elnöksége , Pintér Balázs a Menedzser Alapítvány vezetése nevében kívánt jó versenyzést. a résztvevőknek. Ezt követően Hámori Tamás , a Bajnokság alapító- versenyigazgatója  ismertette a sorsolás eredményét és a játékrendet.

A csoportokban megindult selejtező küzdelmein általában az esélyesek jutottak tovább. Egy esetben azonban felborult a papírforma , mert korábban már több versenyen helyezést szerzett szegedi Lajos Attila – Török Gábor pár nem jutott tovább a csoportjából.
 
A főtáblán is több szoros küzdelem alakult ki. Ilyen volt az elődöntőbe jutásért folytatott mérkőzések során az idén már három győzelmet szerző Hegyi József - Hegyi Zoltán csatája a siófoki győztes agárdi László Csaba és párja ellen , a fővárosi kettősök összecsapása , amelynek során a Horváth Sándor – Úr Viktor pár győzött a pontversenyben második helyen lévő Sás Tamás és párja Láska Milán ellen továbbá a két fehérvári páros esetében az esélyesebb Galgóczy Ákos – Deák Balázs veresége a Serák Gábor - Serák Péter testvérpártól. A Hegyi testvérek a legjobb 4 között simán verték a Stokinger Tamás- Balogh Benedek helyi párt majd a döntőben a Serák testvéreket legyőző Horváth – Úr párost is és ezzel újabb tornát fejeztek be veretlenül.     

A fentiek alapján az országos pontversenyben – ahol még három viadal van hátra -  továbbra is Hegyi Zoltán vezet 67 ponttal , míg a második helyre felzárkózott testvére Hegyi József  45 ponttal , a harmadik helyen  Sás Tamás áll 39 ponttal , őket követi Horváth Sándor 27 , László Csaba 21 és Úr Viktor 19 ponttal.

A vigaszverseny döntőjében a várakozásnak megfelelően a fehérvári Sándor Norbert– Stokinger Balázs nyert az ugyancsak helyi Horváth Márk és Boros László  páros ellen , míg a két harmadik helyet a fővárosból érkezett Mari Csaba – Kőházi Ferenc és a salgótarjáni Langár Tamás – Sági Simon párok szerezték meg.

Az első és a második helyezett pár a Bregyó Tenisz klub egyedi üveg kupáját , a vigasz verseny győztese  Boros Betty mandala festő kerámia termékét , míg a helyezettek , a győztesek mellett , az UNIQA Biztosító ajándék csomagjait , a  Béres Rt termékeit  , a Kaisergarten Nier Kft által forgalmrazott borokat – akik most is tartottak kóstolót - kapták nyereményként.

A díjakat Boros Péter , a Menedzserek Országos Szövetsége alelnöke , Bihari József klubigazgató – maga is elindult a versenyen - és Hámori Tamás adták át. A versenyigazgató egyúttal köszönetet mondott a verseny sorozatot támogató további cégeknek így a Corinthia Budapest hotelnek, a  Dávid & Dessewffy és Társai Ügyvédi Irodának , a Decathlonnak , a Globomax Rt-nek , a KPMG-nek , az Autó - Licitnek , a Parfüm Line Kft-nek , az Óramű Kft-nek , a Pauker Nyomdának , az Intersportnak továbbá az irodakereso.info és a teniszlabda hu on-line cégeknek. A résztvevők kézhez kapták a  Figyelő , a Piac&Profit , és a Magyar Üzleti Világ legfrissebb példányait , ez utóbbi nyári számában fényképes beszámolóval az UNIQA Manager Open első félévi versenyeiről.

A verseny mérkőzései alatt Turi Zita a helyi Fezen Rádió tudósítója interjút készített Nyulász Andrással , a szövetség tevékenységéről , az őszi időszak várható programjairól valamint Hámori Tamással a Menedzserek Teniszbajnoksága idei tapasztalatairól.

A verseny sorozat következő regionális állomása szeptember 3-án Debrecenben lesz.