„A V17 irodaház az egyik legjobb épület, ami jelenleg fejlesztés alatt áll. A beruházó nagy tapasztalattal bír a modern bérirodák fejlesztését illetően, és hiszem, hogy a lokációt tekintve most is tökéletesen megalapozott üzleti döntést hozott.” – mondta el Salamon Adorján, az Eston International elnök-vezérigazgatója. A Váci úton, illetve közvetlen környezetében található a modern bériroda-állomány mintegy 22%-a (több mint 573 ezer négyzetméter). Az adott régió fontosságát jelzi, hogy az egyes részpiacok között a Váci úti irodafolyosó nem csak az állomány nagyságát tekintve szerepel első helyen, de rendre itt írják alá a legtöbb irodabérleti szerződést (2013-ban a teljes bérbeadási aktivitás 30%-a, illetve a nettó bérbeadás egynegyede itt került lezárásra).

Salamon Adorján hozzátette: „a Váci út belvároshoz közeli szakaszán található épület megközelíthetősége és láthatósága kiváló. Az épület belső terei ergonomikusak, egyben környezettudatos szemlélettel kerülnek kialakításra. Az irodák természetes megvilágítása megfelelően biztosított lesz, a dolgozók számára 95 férőhelyes kerékpártároló létesül kapcsolódó öltözőkkel és zuhanyzókkal, a napközbeni rekreációra újonnan kialakított belső kert ad lehetőséget. Mindemellett a fejlesztő az impozáns, reprezentatív belső terekről, és az irodák működtetési hatékonyságáról sem feledkezik meg.”

A bérbeadást co-exclusive megbízás alapján végző Eston International vezetője rámutatott, hogy a piac máris visszaigazolta a beruházói koncepció helyességét: az irodaterületek közel 70%-a már elkelt. A bérlők felismerték van értelme a meglévő vagy épülő házak mellett az új modern fejlesztési lehetőségeket is vizsgálni egy relokáció érdekében. Az épület átadása 2016 nyarán várható, a még leköthető irodák az első két szinten helyezkednek el. A V17 BREEAM „very good” minősítésre aspirál.

Eston