A TriGranit a TPG Real Estate operatív- és tőketámogatása révén Közép-Európa vezető irodákra és kereskedelmi projektekre fókuszáló ingatlan-platformjává kíván válni. A Budapesten, Varsóban, Krakkóban és Pozsonyban irodával rendelkező vállalat teljes körű ingatlanpiaci tevékenységeket fog folytatni beleértve az akvizíciót, fejlesztést, építkezést, vagyonüzemeltetést és -gazdálkodást. A TriGranit vezetősége az akvizíciót követően a vállalatnál folytatja szakmai tevékenységét.

„A TriGranit tevékenységi köre a korábbihoz képest lényegesen kibővül. Egy integrált ingatlan-platformként nem csak iroda és kereskedelmi ingatlanok fejlesztésére és üzemeltetésére koncentrálunk majd, hanem kiemelkedő minőségű projektek akvizíciójára is. Fő fókuszterületeinket továbbra is Lengyelország, valamint közép-európai fővárosok jelentik. Nagy lehetőségeket látunk a régió országaiban a kedvező makrogazdasági és ingatlan trendjeinek köszönhetően” – mondta Török Árpád, a TriGranit vezérigazgatója.
“ Ez a tranzakció több, mint egy év intenzív tárgyalássorozatának az eredménye, mely révén egy kiváló minőségű ingatlan-platformot és portfolióelemeket sikerült megvásárolunk. Nagyon várjuk már a vállalat magasan képzett vezetésével való együttműködést, hogy egy új fejezetet nyithassunk a TriGranit sikertörténetében” – mondta Anand Tejani, Partner - TPG Real Estate.
“A TriGranit több évtizedes sikeres fejlesztési, befektetési és üzemeltetési tapasztalata biztos garancia arra, hogy a vállalat a jövőben is az ingatlanpiac vezető, integrált platformja legyen” – fűzte hozzá Michael Abel, Principal - TPG Real Estate.


A TriGranit vezetősége

Török Árpád, vezérigazgató
Ágházi Gyula, operatív vezérigazgató-helyettes
Tomas Lisiecki, befektetési vezérigazgató-helyettes
Görföl János, építésügyi vezérigazgató-helyettes


Vállalati arculati elemek

A vállalat neve: TriGranit
Arculati elemek és további vállalati információk:
•    vállalati logó – a csatolt dokumentum tartalmazza
•    honlap: www.trigranit.com

 


TriGranit

A TriGranit az egyik legnagyobb közép-európai integrált ingatlanplatform, mely elsősorban stratégiai elhelyezkedésű, első osztályú kereskedelmi egységekre és irodaépületekre fókuszál. A TriGranit tevékenységei az ingatlanokkal kapcsolatos szolgáltatások teljes skáláját lefedik a beruházástól és felvásárlástól a fejlesztésen és építésen át az ingatlan- és eszközkezelésig. Két évtizedes működése alatt a TriGranit mintegy ötven városképet meghatározó projektet valósított meg hét közép- és kelet-európai országban, ezzel összesen egymillió négyzetméter bérbe adható területet hozott létre, és több mint negyven tekintélyes nemzetközi díjat nyert el.
www.trigranit.com


TPG Real Estate

A TPG Real Estate („TPGRE”) a globális magántulajdonú befektetési alap, a TPG ingatlan-befektetésekre specializálódott csoportja. A TPG közel 75 milliárd USD értékű vagyont kezel 17 irodában világszerte. A TPGRE magában foglalja a TPG Real Estate Partners tőkebefektetési alapot, valamint a TPG Real Estate Finance Trust nevű hitelkezelő- és akvizíciós alapot. A két alap a TPGRE-n és további TPG cégeken keresztül együttesen 6 milliárd USD értékű vagyont kezel. 2009 óta a TPG Real Estate Partners mintegy 3 milliárd USD-t fektetett be észak-amerikai és európai ingatlanalapokba és -vállalatokba. A TPG a TPG Real Estate Partners révén valósít meg tőkeinjekciót a felvásárolt vállalatokba, hogy optimalizálja teljesítményüket és fokozza versenyképességüket.  A TPG Real Estate Finance Trust 2,5 milliárd USD hitelt kezel kereskedelmi ingatlan portfóliójában, valamint további senior és mezzanine hiteleket vesz fel és helyez ki a legkülönbözőbb észak-amerikai vagyoneszközökbe.

 

TPG