A cég nemrégiben írta alá Rijádban a Diamond Tower projektmonitoring feladatairól szóló szerződést. Az Óbuda Group mérnökei végzik majd az öt évre tervezett projekt megvalósulásának független műszaki, gazdasági és ütemtervi kontrollját, valamint tájékoztatják az építkezés előrehaladásáról a befektetőket és a finanszírozó intézményeket.


A Diamond Tower, azaz Gyémánt Torony tervezett 2019-es átadásakor a világ egyik legnagyobb lakóépülete és Szaúd-Arábia egyik legmagasabb épülete lesz – az első jelenleg a 601 méter magas, állami tulajdonú Mecca Royal Hotel Clock Tower Mekkában. Távlati tervként szintén Dzsiddában készülnek megépíteni a világ legmagasabb épületét, az 1 kilométeres Kingdom Towert is.


A magyar közreműködéssel készülő, jellegzetesen csavart alakú torony 93 emeletén lakások és hozzájuk tartozó kiegészítő, szórakoztató funkciók kapnak helyet. Az első 12 szinthez épületen belüli, lakáshoz közeli parkoló tartozik. A felső három szintre étterem kerül, amelyek közül az egyik a tervek szerint forogni fog, így nyújt majd különleges panorámát a Vörös-tengerre. A lakások várható árát még nem tette közzé a beruházó.


A Diamond Tower legfontosabb adatai
Helyszín: Dzsidda, Szaúd-Arábia
Kivitelező: Almasarat For Construction Co. Ltd
Átadás tervezett ideje: 2019
Funkció: lakótorony
Alapterület: 131 ezer m²
Magasság: 330 m
Emeletek száma: 93
Lakások száma: 320

„Óriási megtiszteltetés és komoly kihívás ilyen nemzetközi visszhangot kiváltó építkezés részesének lenni” – mondja Kálmán Péter, az Óbuda-Újlak Zrt. (az Óbuda Group tagja) vezérigazgatója. „Korábbi külföldi munkáinkhoz hasonlóan ez a megbízás is azt bizonyítja, hogy a magyar mérnöki szaktudás a világban bárhol versenyképes.” 


A cégcsoportnak nem ez az első megbízása külföldön, már nyolc ország projektjeiben sikeresen közreműködött. A tavaly átadott dubaji nemzetközi repülőtér Business Class Lounge Canopy tervezési, projektmenedzsment és műszaki ellenőri feladatait is az Óbuda Group látta el.

 

Zempléni Kommunikáció