A nyolc emeletes, „A” kategóriás épület bérbeadható területe10.000 m2, amelynek a felét már a hivatalos nyitást megelőzően sikerült bérbe adniAz F épületben a GlobalLogic és a Luxoft nemzetközi informatikai szolgáltató cégek fognak berendezkedni.


A színvonalas új irodaépületben kiváló minőségű burkolóanyagokat, funkcionális belsőépítészeti megoldásokat és strukturált kábelezést alkalmaztak. Az épület két lépcsőházzal rendelkezik, valamint tűzvédelmi, beléptető és DSO (hangjelző) rendszerekkel van ellátva. Az épület tanúsítását az ingatlanokat környezetbarátságosság és jövőbeni felhasználói kényelem szempontjából értékelő BREEAM végezte, amelytől nagyon jó minősítést kapott.


Az építészeti koncepciót az IMB Asymetria és a Biuro Rozwoju Krakowa tervezőirodák szakemberei dolgozták ki. A B4B épületkomplexum fejlesztője a posztindusztriális területek irodaházakkal kombinált bevásárlóközpontokká való átalakítására szakosodott TriGranit, a közép-európai ingatlanpiac egyik legnagyobb magántulajdonú cége.


„Krakkóban nagyon nagy a kereslet korszerű irodaterületek iránt. Szívesen választják Kis-Lengyelország fővárosát a korszerű üzleti szolgáltatásokat nyújtó befektetők, akik csúcsminőségű irodaépületeket keresnek. Minden évben újabb és újabb nemzetközi vállalatok nyitnak itt szolgáltatóközpontokat, illetve a már meglévő központok tovább bővítik a tevékenységeiket, és új munkatársakat vesznek fel. Becslések szerint az év végére a krakkói ITO/SSC/BPO központokban 61.000, 2020-ban pedig már több mint 100.000 alkalmazott fog dolgozni. Jelenleg a régiós piacok részére való bérbeadás céljából épített irodák csaknem 40 százaléka Krakkóban létesül, ami mutatja, milyen hatalmas potenciállal rendelkezik ez a szegmens. További fejlődést várunk, és nem szeretnénk kimaradni belőle – mondja Tomasz Lisiecki, a TriGranit beruházási igazgatója.A következő épülettel, a G épülettel 2017 elején készülünk el. Már most a teljes épület egészére sikerült bérbeadási szerződést kötnünk az Euroclear-el, amely eddig a C épületet foglalta el. Funkcionalitása és kiváló lokációja mellett a B4B egyik fő erőssége, hogy a komplexum bővíthető, így a jelenlegi bérlőknek az igényeiknek megfelelő több irodaterületet tudunk kínálni."

Bonarka for Business
A B4B komplexum a Bonarka City Center bevásárlóközpont közelében, a Puszkarska utcában, a régi vegyi üzemek területén helyezkedik el. A modern irodaépület-komplexum kompakt elrendezése, központi utcával és térrel funkcionálisan és karakterében a hagyományos városi piacot idézi. A jól tervezett közterület számos elismerésben részesült, így többek között elnyerte az „artURBANICA 2012” díjat. A komplexum főbb bérlői az Alexander Mann Solutions, a State Street, a Euroclear, a Herbalife, a Lufthansa Global Business Services, az RWE, a SolarWinds, a GlobalLogic és a Luxoft.


Elkészültekor a Bonarka for Business 10 irodaépületben összesen 95.000 m2 kiadható alapterülettel fog majd a bérlők rendelkezésére állni, amelynek az összértéke 200 millió euró. A komplexum építésének első stádiumában négy hétszintes, „A” kategóriás irodaépületet (A, B, C és D épület) helyeztek üzembe 2011-ben, 2012-ben és 2013-ban. A beruházás második fázisában három nyolcszintes épület – az E (felavatták 2015-ben), az F és a G épület (tervezett nyitás 2017-ben) – kerül létesítésre. A tervek szerint a következő években még további három irodaépületet (H, I és J) adnak át.  

 

TriGranit